Protest al dascălilor în fața Prefecturii Sibiu

Câteva zeci de sindicaliști din educație pichetează astăzi seiul Prefecturii Sibiu. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul tergiversează creșterea salariilor în acest domeniu de activitate.

Mai mult, dascălii spun că se consideră umiliți de faptul că guvernul a propus o majorare a salariilor din educație cu doar 50 de lei.

„Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu constată că actualul Guvern continuă politica, „împământenită” în ultimii ani, de a desconsidera salariații din învățământ.
Nu este pentru prima dată când, după declarații publice referitoare la cât de important este sistemul educațional pentru clasa politică și după promisiuni referitoare la majorarea salariilor angajaților din acest vitregit sistem, să se ia măsuri contrare.
Proiectul de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, relevă o majorare medie de 50 de lei pentru cadrele didactice și didactice auxiliare” se arată într-un comunicat al Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*