Protest la Serviciul de Probațiune Sibiu

Astăzi, consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune Sibiu se află în grevă de avertisment între orele 11.30 – 14.

După cum transmit sindicaliștii din cadrul Serviciului de Probațiune Sibiu, în acest mod consilierii de la Sibiu solidarizează cu colegii lor care astăzi pichetează Ministerul Justiției.

Potrivit reprezentanților protestatarilor motivul grevei este remedierea discriminărilor existente privind drepturile salariale ale personalului de probațiune.

„Personalul de probațiune este singura categorie profesională din familia ocupațională „Justiție” prejudiciată prin refuzul Ministrului Justiției de a emite ordin de salarizare conform hotărârilor judecătorești câștigate de consilierii de probațiune, deși sistemul de probațiune este singurul din întreg angrenajul instituțional execuțional penal care aduce economii majore la bugetul de stat” au transmis reprezentanții sindicaliștilor din Serviciul de Probațiune Sibiu.

Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune a transmis ieri un comunicat de presă prin care anunță pichetarea, astăzi, între orele 11.30 – 14, a Ministerului Justiției.

„Acțiunea are ca scop determinarea Ministerului Justiției să adopte o poziție corectă în raport cu personalul de probațiune și să emită actul administrativ pentru punere în plată a drepturilor salariale cuvenite, conform hotărârilor judecătorești și a dispozițiilor legale privind egalizarea în cadrul aceleiași categorii și familii ocupaționale”, se arată în comunicatul Sindicatului Național al Consilierilor din Serviciile de probațiune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*