Protest la Tribunalul Sibiu

Judecarea cauzelor aflate pe rolul Tribunalului Sibiu, cu excepţia celor în regim de urgenţă, a fost amânată începând de azi, printr-o decizie adoptată de către Adunarea Generală a judecătorilor din această instanţă, urmând ca mâine, timp de două ore, să-şi suspende activitatea şi personalul auxiliar de specialitate, în semn de protest faţă de „iminenta abrogare” a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu.

foto: Mihai Colibaba

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Sibiu, întrunită, potrivit hotărârii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a formula „un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor”, a decis adoptarea unei forme de protest, în sensul amânării judecării cauzelor începând cu şedinţele stabilite din data de 22 ianuarie, precum şi suspendarea activităţii privind procedura prealabilă, potrivit unor comunicate transmise AGERPRES. „Măsurile adoptate nu se aplică cauzelor care se soluţionează în regim de urgenţă, în funcţie de specificul fiecărei secţii”, potrivit sursei citate..

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Sibiu menţionează că săptămâna viitoare, în data de 29 ianuarie, într-o altă Adunare Generală a judecătorilor, o să fie reluate discuţiile în raport cu măsurile care se adoptă în mediul legislativ până la acea dată.

Magistraţii susţin că pensia de serviciu nu constituie un privilegiu, ci o compensaţie pentru incompatibilităţile şi interdicţiile la care sunt supuşi tocmai pentru asigurarea independenţei şi imparţialităţii lor, dar şi pentru condiţiile concrete în care se desfăşoară activitatea judecătorilor, în contextul actual.

La rândul său, şi personalului auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului Sibiu a anunţat că va protesta, prin suspendarea activităţii joi, în intervalul orar 10,00-12,00, când nu va efectua niciun fel de activităţi specifice funcţiei şi nu va îndeplini niciun act de procedură.

„Începând cu data de 27.01.2020 va fi întreruptă activitatea, pe o perioada ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale, ce vor avea loc joi, 23.01.2020”, mai transmite Tribunalul Sibiu.

2 Comments

  1. Cred ca ar fi interesant sa ni se spuna citi salariati lucreaza si in alte parti. Dupa pensionare pot sa lucreze ce vor si unde vor. In alta ordine de idei pe vremea lui Ceasca toti absolventii de studii superioare aveau acelasi salariu. Sa nu se induca ideea ca in sistemul actual, judecatorii si cei din shleahta lor nu iau shpaga (dar mai mare). Oare de ce legea pensiilro nu se apica unitar privind contributivitatea, deoareca avind salarii mari si cotributia la pensie este mai mare, deci si pensiile lor sint mai mari. Sa nu mai vorbim de pregatirea lor care lasa de dorit si ar trebui o reforma incepind cu scolaritatea lor

  2. Cu tot respectul fata de PNL, de cand au luat puterea tara e in greve non stop. Sa votat legea pensiilor dar nu pare sa conteze. Nu vor ei sa o creasca. Le taia magistratiilor pensiile speciale ca asa vor muschii lor. Nu sunt bani de drumuri. Tara ia bani cu dobanda mai mult ca niciodata. Lucrurile par sa mearga bine. PSD ul cel urat creste in popularitate zilnic

    La alegeri cred ca nici membrii lor de partid nu voteaza cu ei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*