Protest spontan la Protecţia Copilului Sibiu: zeci de funcționari au întrerupt lucrul, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării

70 de angajaţi, funcţionari publici, de la Protecţia Copilului din Sibiu au întrerupt lucrul astăzi pentru două ore şi protestează spontan în curtea instituţiei, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării.

În total, Protecţia Copilului Sibiu numără 300 de angajaţi. Cei 70 de protestatari nu sunt membrii niciunui sindicat. „Prin acest protest spontan vrem să tragem un semnal de alarmă către Guvern şi membrii Camerei Deputaţilor prin care le solicităm să ne trateze cu aceeaşi unitate de măsură ca şi pe celelalte categorii de bugetari, care au ‘privilegiul’ de a dispune de o grilă de salarizare distinctă. Vrem să ne fie apreciate rolul, misiunea şi importanţa pe care asistenţa socială le are într-o societate, să se înţeleagă faptul că noi lucrăm cu destinele frânte ale unei pături sociale din ce în ce mai groase şi că discrepanţele salariale între colegii din alte DGASPC-uri din ţară aduc profunde dezechilibre şi nemulţumiri în rândul tuturor angajaţilor din acest sistem”, a declarat Maria Popa, reprezentanta angajaţilor de la DGASPC Sibiu, pentru Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*