Protestele continuă. Cazan demisionează


Marşurile împotriva Guvernului vor avea loc la Sibiu până la sfârşitul lunii ianuarie, după ce reprezentanţii Asociaţiei Sibiu Decembrie ’89 au obţinut o nouă autorizaţie de la Primărie. Săptămâna aceasta s-a alăturat manifestaţiilor şi liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, care şi-a înaintat demisia din Parlament.Sibienii sunt hotărâţi să nu renunţe la proteste, în ciuda iernii. În fiecare seară se adună cel puţin 300, iar marţi au încins chiar o horă a unirii, în Piaţa Mare. Autorizaţia a fost prelungită pentru acelaşi traseu, Piaţa Mare – Nicolae Bălcescu – Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – Bulevardul Mihai Viteazu şi retur. În această săptămână, manifestanţilor sibieni li s-au alăturat şi un grup de protestatari mai tineri, printre care şi fratele locotenentului Gheorghe Alexandru, cel care şi-a arătat susţinerea faţă de protestatarii din Piaţa Unirii îmbrăcat în uniformă. El a dorit să-şi exprime public sprijinul faţă de fratele său şi s-a arătat impresionat de sutele de români şi-au exprimat
solidaritatea şi admiraţia faţă de gestul fratelui său. Gheorghe Alexandru, originar din Sibiu, a absolvit cursurile Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Primul lider politic ieşit în stradă

Tot în această săptămână, liderul organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Mircea Cazan, a ieşit în stradă la protest, devenind astfel primul politician local care se alătură manifestaţiilor împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. De altfel, acesta şi-a depus la partid şi demisia din funcţia de deputat, afirmând că „nu mai simte că face parte din actualul Parlament” şi a caracterizat gestul său drept un act de eroism şi în acelaşi timp de solidaritate faţă de propunerea şefului său de partid. „Normal că sunt alături de sibieni, pentru că întotdeauna sibienii au fost ca număr dublu față de ceea ce a fost în țară și în București. Felicit încă o dată pentru modul civilizat de comportament al manifestațiilor din Sibiu și sperăm ca împreună să ajungem la ceea ce are nevoie țara la ora actuală, alegeri anticipate pentru președinte, pentru Parlament și formarea unui nou Guvern”, a declarat acesta. De asemenea, liderul liberal i-a îndemnat  pe toţi parlamentarii, nu numai din Sibiu ci şi din ţară să-şi dea demisia pentru că, la ora actuală, alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru România.

Mircea CAZAN | preşedinte PNL Sibiu


„Timp de trei ani, cât timp am fost în Parlament, actuala putere nu a făcut altceva decât să încalce toate regulamentele şi să nu ţină cont de cel mai elementar bun simţ al democraţiei. Nu mă regăsesc în acest Parlament şi nici nu doresc să fac parte din actuala clasa politică în care puterea face ce doreşte.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*