TOT SIBIUL în stradă! După abrogarea ordonanței 13, sibienii vor și demisia Guvernului | VIDEO și FOTO

Aproape 40.000 de protestatari au mărşăluit, în această seară, pe străzile municipiului Sibiu. Sibienii au scandat lozinci antiguvernamentale, dar au ținut să-și arate și susținerea față de președintele Klaus Iohannis. Mișcări de protest vor avea loc și în următoarele zile.Deși s-a desfășurat decent, fără incidente, protestul a părut mai vehement ca oricând. Sibienii sunt hotărâți să nu se mulțumească doar cu abrogarea ordonanței de urgență privind modificarea Codului Penal. De aceea, este sigur că protestele vor continua.
Câteva dintre scandările din cea de-a șasea seară de proteste: „PSD – Partidul Salvați Deținuții”, „O dorinţă sinceră, România liberă!”, „Jos Guvernul!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Fie ploaie, fie vânt, dăm cu Dragnea de pământ!”.


Și de această dată, printre manifestanți s-a aflat părintele Constantin Necula. Așa cum a făcut-o și zilele trecute, prefectul Cristian Roman a postat pe pagina sa de Facebook mai multe mesaje care sugerează că este solidar cu sibienii din stradă.


Marşul a ocupat rând pe rând principalele bulevarde, după ce grupurile de protestatari şi-au dat întâlnire în Piaţa Mare, și se încheie tot în centrul istoric.


Mii de voci scandează „PSD – Partidul Salvați Deținuții”, dar și mesaje de susținere față de președintele Iohannis.

Mesajul actorilor sibieni: „Ziua în care cedăm e ziua în care murim”!

Protestul din această seară este cel mai mare din istoria recentă a Sibiului, depășind chiar și manifestațiile de la Revoluția din 1989.Fii Mesagerul orașului tău!
Dacă participați la protest, așteptăm imaginile dvs. pe WhatsApp 0731361966 sau pe Facebook/MesagerulSB.

Sibienii strigă „O dorinţă sinceră, România liberă!”, „Demisia!” sau „Nu stați la ferestre, haideți la proteste!”.Surse din rândul manifestanților afirmă că în stradă se află 20.000 de persoane.

Un Guvern „poate fi dat jos” prin moțiune de cenzură, a afirmat azi premierul Sorin Grindeanu, precizând că nu își va da demisia. „Săptămâna viitoare avem două încercări în Parlament. Pe de o parte bugetul, în care spuneam că am prins pe fiecare minister în parte, pe fiecare instituție în parte finanțări pentru măsurile prevăzute în Programul nostru de guvernare, astfel încât ceea ce am promis la oameni să se și regăsească în bugetul de stat, și avem moțiune de cenzură. Ăsta este jocul democratic și cred că trebuie să revenim cât se poate de urgent la aceste noțiuni. Modalitatea prin care un Guvern poate fi dat jos este prin moțiune de cenzură, pentru că cealaltă, cea prin care mi-aș da eu demisia, nu se poate, fiindcă nu mi-o dau”, a declarat Grindeanu, la Antena 3.

foto: Mircea Silivestru


ȘTIREA INIȚIALĂ:

Aproximativ 3.000 de sibieni protestează în Piața Mare, la această oră, scandând lozinci împotriva Guvernului și a PSD.

Majoritatea sunt tineri. Manifestanții s-au organizat pe rețelele de socializare și și-au propus să reziste și astăzi și în zilele următoare, până la căderea Guvernului.

Câțiva își împart ceai în pahare de unică folosință.


La protest sunt așteptați 20.000 de sibieni, deși Guvernul a abrogat ordonanța privind modificarea Codurilor Penale. Manifestanții vor urma același traseu: Piața Mare – bd. Mihai Viteazu – Rahovei – Semaforului – Ștefan cel Mare – Piața Mare.


Astăzi, în jurul prânzului, a avut loc și în Sibiu un „protest al copiilor”, cu aproximativ 200 de participanți, întrerupt din cauza ploii.

3 Comments

  1. JOS GUVERNUL says:

    SI JUDECATI PENTRU INALTA TRADARE !!!!!

  2. jegosii says:

    ce credeti ca au facut? ordonanta de abrogare a oug 13 e neconstitutionala!! caytati art lui Moise Guran!

  3. un sibian says:

    Bravo,celor care au fost in piata,a cazut ordonanta,acum inca mai putem face plangeri penale ,daca avem suspiciuni rezonabile de abuz in serviciu.Dl. Vancu puteti sa va dati fostii sefi in gat de faptele penale comise.Va doresc succesuri, in acest sens.Jos Grindeanu cu gasca lui,cerem retragerea tuturor ordonantelor emise de acest guvern.Nu vrem pomeni de la el.Vrem sa vina Ciolos,si guvenul lui, sa ne majoreze ei pensiile si salariile.Diseara in strada.Poate apare si seful parintelui Nicula.Sa fie toata gasca prezenta.Invitatie si pentru prima doamna.Nepenala desigur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*