Provocările celor 20 de ani de prezență militară în Afganistan, dezbătute la AFT

Despre experiența celor 20 de ani de prezență militară în Afganistan s-a discutat astăzi la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în cadrul unei mese rotunde.

Departamentul Științe Militare din cadrul Facultății de Științe Militare a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat astăzi masa rotundă cu tema 20 de ani de prezență militară în Afganistan. Provocări și lecții învățate.
Scopul evenimentului a fost acela de a facilita schimbul de experiență între teoreticienii și practicienii care își desfășoară activitatea în domeniul științelor militare. În acest sens, au fost dezbătute aspecte privind provocările cu care s-au confruntat Forțelor Terestre în cadrul misiunilor desfășurate în Teatrul de Operații din Afganistan. De asemenea, a fost subliniată importanța standardizării și interoperabilității forţelor din cadrul NATO, precum şi rolul forțelor de securitate afgane în menţinerea unui climat sigur pentru populaţia civilă.
Evenimentul s-a desfășurat în sistem hibrid, prin prezența față în față a cadrelor didactice din AFT și online a invitaților din exterior.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*