PSD Sibiu: Apărăm interesele elevilor și ale salariaților

PSD Sibiu a avut, înainte de reluarea cursurilor în școli, o întâlnire importantă cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor din Sibiu, la solicitarea acestora.

PSD Sibiu: „I-am invitat la discuții și pe colegii mei profesioniști în domeniul educației: prof. Emilian Novac – fost inspector școlar general, prof. Carmen Voinea – fost inspector școlar general adjunct din Sibiu și prof. Claudia Simtion – fost inspector școlar general. Aceștia au dat soluții concrete problemelor tehnice ridicate de elevi, cum ar fi: accesul tuturor elevilor din țară la sistemul de învățământ online, combaterea bullying-ului în școli, integrarea tinerilor cu cerințe educaționale speciale în sistemul de învățământ sau necesitatea consilierii tinerilor pentru orientarea profesională etc.”.

„I-am asigurat pe reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Sibiu – Teodora Neaga, președinte, și vicepreședinții Diana Șandru și Radu Biliboc – de întreaga noastră susținere pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, se arată într-un comunicat transmis de PSD Sibiu.

 

 

PSD Sibiu: Totodată, le-am expus câteva dintre măsurile implementate de PSD pentru învățământul din România:

  • A dublat alocațiile copiilor,
  • A majorat substanțial salariile profesorilor, astfel încât elevii să aibă dascăli cât mai bine pregătiți și lipsiți de grijile cotidiene,
  • A adoptat cadrul legislativ care a permis majorarea burselor pentru elevi,
  • A asigurat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), finanțare căre autoritățile publice locale, astfel încât unitățile de învățământ să fie reabilitate și modernizate,
  • A demarat procesul de modernizare a sistemului de învățământ online, încă dinainte de pandemie,
  • A dotat toate primăriile din țară cu microbuze de transport școlar
  • A înființat programul ”Cornul și Laptele” și l-a îmbunătățit, de-a lungul anilor.

„Zilele trecute, m-am întâlnit și cu președintele sindicatului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, Doina Ghirițan, care ne-a cerut sprijinul într-o problemă gravă: oameni cu experiență urmează să fie concediați în mod haotic și lăsați fără niciun venit, în plină iarnă și în pandemie. Urmare a discuțiilor pe care le-am avut, grupul consilierilor județeni ai PSD Sibiu a votat, în ședința ordinară de Consiliu Județean împotriva proiectului de hotărâre privind concedierea oamenilor. Consilierii județeni PSD au fost singurii care au votat împotriva proiectului de hotărâre privind înghețarea salariilor pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Sibiu, dar și din cadrul DGASPC Sibiu, al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Sibiu, al Serviciului Public Salvamont și Serviciului Public Sala Transilvania Sibiu.PSD a rămas singurul partid care apără cu adevărat interesele oamenilor și se luptă cu alianța  toxică PNL-USR, aflată ilegitim la guvernare”, spune deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*