PSD Sibiu: Fondul de rezervă bugetară al Guvernului României a devenit pușculița de mită electorală a PNL

Fondul de rezervă bugetară al Guvernului României a devenit pușculița de mită electorală a PNL, susține conducerea PSD Sibiu.

Social-democrații sibieni afirmă că liberalii fac abuz de putere și împart cetățenii României în două categorii: votanții lor – cetățeni de rang înalt și votanții PSD – cetățeni tolerați.

„Ultimele două rectificări bugetare, din luna decembrie, sunt elocvente pentru modul discreționar în care liberalii au alocat fonduri către localitățile cu primari PNL. Din cele 45.425.000 de lei alocate județului Sibiu, prin hotărâri de guvern, localitățile conduse de primari PSD și, implicit, cetățenii lor au primit doar 1.852.000 de lei. Repartizarea fondurilor nu este justificată de nicio formulă de atribuire, singurul criteriu fiind culoarea politică a primarilor.

Conducerea Partidului Social Democrat a anunțat că va face plângere penală împotriva miniștrilor care au semnat aceste rectificări. Nimeni, niciodată, nu a făcut asemenea abuzuri. Guvernul PNL face o politică de discriminare pe criterii de opțiuni electorale, demnă de practicile comuniste și total contrară politicii europene moderne, pe care pretinde că o promovează.

În conformitate cu HG nr. 1044/04.12.2020 și HG nr. 1100/18.12.2020, alocările către unitățile administrativ-teritoriale conduse de primari PSD au fost: orașul Dumbrăveni a primit 278.000 de lei (față de Săliște – 1.160.000), Loamneș – 162.000 (față de Ludoș, cu o populație de patru ori mai mică, – 232.000 sau Păuca – 564.000), Alțâna – 37.000 (față de Brateiu – 464.000), Hoghilag – 104.000 (față de Dârlos – 464.000), Merghindeal – 46.000 (față de Gura Râului – 348.000), Chirpăr – 81.000 (față de Ațel – 232.000). Acestea sunt doar câteva localități ai căror cetățeni sunt pedepsiți de liderii PNL pentru îndrăzneala de a-și alege primari social-democrați.

Guvernele PSD nu au ținut niciodată cont de culoarea politică a primarilor când au alocat fonduri. Banii au fost împărțiți în mod egal, în funcție de populație și nevoi. Noi am respectat legea, am echilibrat bugetele și nu am făcut niciodată diferențe între primarii PSD și cei PNL, iar acest lucru poate fi verificat de oricine, rectificările fiind publicate în Monitorul Oficial.

De asemenea, în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Guvernul PSD nu a avut criterii politice în finanțarea proiectelor. Fiecare primărie care a depus proiecte a primit finanțare pentru minim două proiecte mari: reabilitare drumuri, școli, grădinițe, cămine culturale, apă-canal, iluminat public. Pentru județul Sibiu, sumele alocate au fost de aproximativ 65% către primăriile PNL.

Politica PSD este adevărata politică europeană, în centrul căreia se află cetățeanul, indiferent de opțiunea sa politică.

Această politică ticăloasă a PNL, de folosire a bugetului de stat în scop politic, trebuie să înceteze! Partidul Social-Democrat va face plângere penală împotriva fostului prim-ministru Orban Ludovic, a premierului interimar Ciucă Nicolae și a miniștrilor care au parafat aceste abuzuri la adresa cetățenilor României”, susține PSD Sibiu, într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*