PSD Sibiu: Forumul și reprezentanții Bisericii Evanghelice, front comun împotriva unei societăți normale

Referendumul pentru care 3,5 milioane de români și-au exprimat dorința de a fi organizat a devenit un prilej pentru denigrarea României și a românilor de către Forumul lui Iohannis, acuză reprezentanții PSD Sibiu, într-un comunicat de presă.

Social-democrații susțin că FDGR și-a „convertit” unul dintre principalii aliați, Biserica Evanghelică, în campania murdară împotriva PSD ce are ca principal scop mânjirea cu noroi a imaginii țării la nivel european, după ce reprezentanții Bisericii Evanghelice CA din Romania susțin că în ultimele zile au fost întrebați despre referendumul din 6 și 7 octombrie și au ales să nu aibă „o poziție oficială” în acest sens, preferând „un cuvânt în locul unui apel”. Biserica Evanghelică CA critică însă dur guvernul și majoritatea parlamentară, susținând că tema referendumului este „de formă”, încercând să ascundă „corupția, violarea justiţiei, nepotismul, ostilitatea faţă de UE şi democraţie”. Acesta ar fi, potrivit sursei citate, un motiv de a boicota referendumul.

Prim-preotul Killian Dorr, la protestul „Vă vedem din Sibiu”

“După ce PSD Sibiu a lansat scrisoarea deschisă cu cele 10 întrebări care, în mare parte, făcea referire la motivele pentru care Forumul condus la acea vreme de Iohannis a cerut în instanță recunoașterea ca succesor în drepturi față de Grupul Etnic German, o organizație nazistă (după cum chiar președintele FDGR, Paul Porr recunoaște) și în cuprinsul căreia PSD cere, în numele sibienilor, explicații despre legăturile FDGR ului cu Biserica Evanghelică, acum asistăm la o poziție a bisericii care se împotrivește referendumului ce susține familia formată dintre un bărbat și o femeie.

Nu degeaba, PSD Sibiu a tras un semnal de alarmă pentru sibienii de bună credință în legătură cu participarea prim-preotului Bisericii Evanghelice din Sibiu la manifestațiile din fața sediului partidului nostru, ci tocmai pentru a scoate la lumină faptul că reprezentanții Bisericii ar reacționa la îndemnul lui Iohannis prin anexa FDGR.

Un exemplu al faptului că Forumul dă dovadă de lașitate și se „ascunde” în spatele atacurilor politice pe care reprezentanții Bisericii Evanghelice le fac la îndemnul direct al președintelui Porr, finul lui Werner Klaus Iohannis, este că reprezentanții, în loc să respecte canoanele bisericești, fac politică și critică partidele și politicile de guvernare.

Constatăm că nu este întâmplătoarea asocierea dintre FDGR și conducătorii Bisericii Evanghelice, mai ales că ambele părții au utilizat metode identice de a fi recunoscute ca succesori în drepturi ai Grupului Etnic German, organizație nazistă.

Oare de ce această reacție a reprezentanților Bisericii Evanghelice în legătură cu referendumul, un demers pe care PSD îl susține? Poate pentru că PSD Sibiu a început să pună întrebări ce vor scoate la lumină adevăratele interese și modul în care a fost retrocedată averea uriașă a organizației naziste către Biserica Evanghelică și FDGR?

Iată câteva dovezi, în urma recunoașterii Bisericii Evanghelice ca succesor al Grupului Etnic German: din proprietatea statului român, Muzeul Brukenthal a ajuns în posesia Bisericii Evanghelice. La fel s-a întâmplat și cu Palatul Copiilor din Sibiu, Liceul de Artă, iar exemplele pot continua, patrimoniul retrocedat având o valoare uriașă.

Revenim asupra scrisorii deschise, un apel al sibienilor la adevăr, și cerem încă o dată răspunsuri punctuale la fiecare dintre cele 10 întrebări adresate FDGR prin intermediul PSD Sibiu.

FDGR a avut o tentativă de răspuns, săptămâna aceasta, la solicitarea noastră, încercând să scape de responsabilitatea asumării unor fapte grave.

Speram ca solicitarea sibienilor să fie tratată cu seriozitate de domnul președinte Porr, care pare să fie mai degrabă preocupat de candidatura sa la concursul pentru cea mai frumoasă femeie din lume (Miss Universe), în loc să vină în fața oamenilor cu demnitate și să răspundă întrebărilor acestora.

Domnul Porr a dezvăluit dorințele domniei sale ascunse în ceea ce privește o eventuală participare pe podimul pe care defilează cele mai frumoase femei din lume în urma unei dispute cu penalul Cătălin Cherecheș, simpatizant și pretins candidat la președinția FDGR. Pe 7 mai 2018, domnul Porr a spus cu subiect și predicat: “Și eu vreau să candidez la Miss Universe, dar pentru acest lucru trebuie să îndeplinești anumite cerințe, trebuie în primul rând să fii femeie, să fii frumoasă”, am încheiat citatul.

În acest context, sperăm ca domnul Porr să fie un bun exemplu pentru sibieni și să-și exercite dreptul democratic de a vota la referendum, având astfel posibilitatea de a se exprima și împotriva familiei tradiționale, dacă dorește.

PSD Sibiu face încă odată apel la normalitate și îi invită pe români la referendumul de pe 6 și 7 octombrie pentru a se putea exprima democratic pentru păstrarea tradițiilor și valorilor poporului roman: familia tradițională”, se arată în comunicatul transmis de Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*