PSD Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020

PSD Sibiu: Am venit în fața sibienilor cu o echipă tânără și dinamică și cu o viziune nouă asupra dezvoltării județului Sibiu și a municipiilor, orașelor și comunelor componente, pentru că, DA! noi avem proiecte realizabile și oameni capabili să le pună în practică. Avem tineri profesioniști în domeniile lor de activitate și beneficiem de suportul necondiționat al seniorilor noștri cu experiență în politică, management și administrație locală.

 

„Pentru noi prioritatea numărul 1 sunt oamenii, sănătatea și bunăstarea lor, de aceea, în contextul actualei situații, venim cu proiecte prin care vom dezvolta o rețea de sănătate performantă și accesibilă pentru fiecare locuitor al județului, dar și cu proiecte de dezvoltare urbană și de modernizare a localităților mici și revigorare a turismului local. Venim cu proiecte, dar și cu soluții pentru implementarea lor”, transmit cei de la PSD.

Astfel, pentru președinția Consiliului Județean și pentru primăriile celor două municipii, Sibiu și Mediaș, trei tineri au intrat în cursă.

Pentru Președinția Consiliului Județean Sibiu candidează din partea PSD Sibiu Bogdan Trif. A fost cel mai tânăr director al Agenția Județene pentru Protecția Mediului Sibiu, apoi director al Agenției Regionale pentru Protecția Mediului,  Cosmisar General al Gărzii Naționale de Mediu și Ministru al Turismului. În toate aceste poziții s-a făcut remarcat prin capacitatea de accesarea fondurilor europene.

Pentru Primăria Sibiu și-a asumat candidatura Cătălin Stanciu, Președintele Organizației Municipale PSD Sibiu, consilier județean aflat la al doilea mandat, liderul de grup al consilierilor județeni PSD Sibiu, specializat profesional în accesarea de fonduri europene și elaborarea de concepte, planuri și strategii integrate de dezvoltare locală.

Pentru Primăria Mediaș, Mihai Macaveiu, Președintele Organizației Municipale Mediaș și consilier local, lider de grup al consilierilor locali PSD Mediaș, inginer constructor cu experiență. El va candida hotărât să transforme acest oraș într-un pol de dezvoltare a Nordului Județului.

Bogdan Trif: „Sibiul înainte de toate! Este un crez personal care mi-a ghidat activitatea de până acum și care m-a determinat să candidez pentru președinția Consiliului Județean Sibiu! Într-o perioadă atât de tulbure, Județul Sibiu are nevoie de un manager capabil, care să pună interesele cetățenilor pe primul loc și să aibă experiența necesară pentru a face față provocărilor în domeniile cele mai importante pentru traiul zilnic al sibienilor.

Sibiul înainte de toate în sănătate! Mă veți întreba: Cum? Viziunea echipei PSD, susținută și de medicii din spitalul județean, este una simplă, dar pe măsură de provocatoare: Este nevoie de un spital nou! Dar spitalul judetean trebuie construit pe actualul amplasament si nicidecum dus la marginea judetului pe Drumul Hotilor asa cum doresc cei din PNL Sibiu! Spitalul judetean se poate construi pe acelasi amplasament in care se afla acum! Totul ține de viziune și ECHIPA NOASTRĂ O ARE! Construcția noului spital va fi rezultatul unei strategii comune cu Primaria municipiului Sibiu! Sibiul are nevoie și un spital municipal care să preia multe dintre sarcinile Spitalului Judetean. Este important să nu pierdem cele 1054 de paturi pe care Spitalul udețean le are! În propunerea liberalililor numărul de paturi s-ar reduce cu 40%, la 650!

Sibiul înainte de toate în turism! Mă veți întreba și aici: Cum? Un alt atuu al Sibiului nefructificat de nici o administratie la potentialul maxim este sectorul turistic. Cele 3 statiuni Păltiniș, Bâlea și Ocna Sibiului funcționează la capacitate maximă DOAR 3 luni pe an! Toate stațiunile turistice montane din țările dezvoltate s-au adaptat schimbărilor climatice si promovează turismul de 365 de zile pe an!

Astfel, propunem construcția unui parc de aventură în Stațiunea Păltiniș! Un parc  dotat cu sanie de vară, panouri de cățărare, tiroliene, patinoar de vară etc. Propunem tot pentru Stațiunea Păltiniș construirea unui centru SPA. Mai mult, pentru că în sezonul de iarnă, datorită numărului mare de turiști infrastructura rutieră actuală este depășită, este important să amenajăm la curmătura o parcare, iar turiștii să fie preluați de aici și să ajungă în stațiune cu ajutorul transportului pe cablu, mijloc de transport care devine astfel el însuși un punct de atracție turistică.

Pentru Stațiunea Bâlea, având în vedere faptul ca sectorul din Transfăgărășan – dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac – este deschis 4 luni pe an, iar transportul pe cablu este depășit, având o capacitate redusă de transport de 60 de persoane pe oră, se impune realizarea unui transpot pe cablu modern care să facă față afluxului mare de turiști. De asemenea propunem și realizarea unor pârtii de schi dublate de un parc de aventură, identic ca și concept, cu cel prezentat pentru Păltiniș.

Pentru Stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului este obligatoriu ca cei care vin la lacuri în sezonul de vară să se poată bucura de beneficiile acestora și în restul anului! Am identificat un teren pe care Primăria îl deține lângă lacurile sărate, iar în parteneriat cu echipa noastră la Consiliul Județean propunem dezvoltarea unei baze de tratament –SPA care să devină în sinea lui un un punct de atracție turistică unic pentru județul nostru!

Sibiul înainte de toate în infrastructură! După 4 ani de conducere liberală la CJ, drumurile județene din Sibiu, arată cel mai rău din toată Regiunea 7 Centru din care Sibiul face parte! Eu le transmit liberalilor: AJUNGE! Administrația liberală a folosit reabilitarea drumurilor județene ca armă de șantaj pentru primari! Pentru buna și corecta administrare a banilor sibienilor, licitațiile trebuie făcute în mod transparent. Pentru bunăstarea județului, fondurile europene trebuie să devină principala sursă de finanțare pentru dezvoltarea rețelei de drumuri județene.

De asemenea, poarta aeriană a județului Sibiu este parte integrantă a viziunii noastre pentru dezvoltarea economică a județului Sibiu! Iar pentru dezvoltare, Aeroportul Sibiu trebuie să devină mai întâi eficient!
Propunem în primă etapă crearea zonei Cargo! Aeroportul trebuie să fie un sprijin real pentru investitori, iar o zona Cargo la Sibiu ar scurta timpii și diminua costurile operatorilor economici care acum transportă marfa pe cale rutieră până la aeroporturile din țară care au funcțională zona de transport cargo!

Și NU ÎN ULTIMUL RÂND! VREAU SĂ VORBIM DESPRE DIGITALIZARE! Digitalizarea activitatii Consiliului Județean este obligatorie! O mulțime de sibieni bat zilnic drumul la Consiliul Județean pentru a-și rezolva problemele care sunt doar la un…click-distanță. Propunem accesarea fondurilor europene pentru a simplifica munca funcționarilor publici și pentru a scuti risipa banilor publici! Am realizat acest lucru la Ministerul Turismului, am accesat un proiect pe fonduri europene pentru digitalizarea activității turistice și l-am lăsat la cheie…guvernării liberale!”.

Cătălin Stanciu, președintele organizației municipale PSD Sibiu, candidat la funcția de primar al municipiului Sibiu: „Obiectivul pe care mi l-am propus împreună cu echipa mea este ca, prin proiectele pe care le propunem dar și prin temele pe care le vom lansa spre dezbatere, să contribuim la creșterea calității vieții urbane în municipiul Sibiu, dar și a viitoarei zone Metropolitane Sibiu. Proiectele cu care venim în fața sibienilor vizează cinci componente vitale ale dezvoltării urbane: sănătate, educație, mobilitate, dezvoltare urbană și dezvoltare economică. Prioritară pentru noi este sănătatea, iar în acest sens ne dorim înființarea de cabinete medicale în cadrul tuturor unităților de învățământ din municipiul Sibiu, dar și suplimentatea numărului de centre de permanență din municipiu pentru o mai bună acoperire a nevoilor de servicii medicale de mică complexitate. Proiectul major pentru sănătatea este construirea unui spital municipal nou, pe un teren al Primăriei.

De asemenea, ne propunem reabilitarea completă a tuturor unităților de învățământ și dotarea corespunzătoare a infrastructurii existente asigurând suportul digital necesar, precum și construirea de noi creșe și grădinițe care să acopere cererea de locuri care este în continuă creștere la nivelul municipiului Sibiu. Construirea de sălii de sport și cantine pentru fiecare unitate de învățământ și dezvoltarea unei rețele de transport exclusiv școlar, utilizând infrastructura socității Tursib.

În cea ce privește mobilitatea, pentru noi obiectivul principal este dezvoltarea societății Tursib, care va deveni un operator de transport urban, periurban (metropolitan) și școlar dar și construirea de parcări modulare etajate în imediata apropiere a centrului istoric precum și in cartierele rezidențiale din oraș.

În ceea ce privește dezvoltatea urbană, ne-am propus ca Sc Urbana să depășească stadiul de administrator al unui fond locativ și să devină un dezvoltator de locuințe în proprietate publică, care să fie puse la dispoziția tinerilor. De asemneea este vitală înființarea unui departament specializat în cadrul Primăriei, care să abordeze strict problema centrului istoric și a asociațiilor de proprietari din municipiul Sibiu.

De importanță majoră este și proiectul integrat de reconversie si dezvoltare de pe platforma fostei fabrici Independența Sibiu, care ar urma să cuprindă un incubator de afaceri, un muzeu al Industriei Sibiene, parcare supraetajată, parcare pentru autocare și un pavilion pentru evenimente culturale.

Eu și echipa mea suntem oameni care avem capacitatea de a gestiona și coordona astfel de procese de dezvoltare având ca scop principal implementarea tuturor acestor proiecte pe care le propunem sibienilor”.

Mihai Macaveiu, președintele organizației municipale Mediaș, candidat pentru funcția de Primar al Municipiului Mediaș: „Mediașul trebuie să devină un pol de dezvoltare a zonei de Nordu a județului, de aceea proiectele mele și ale echipei cu care am pornit la drum se armonizează perfect cu cele propuse pentru Consiliul Județean, dar vin și în întâmpinarea nevoilor medieșenilor. Astfel, deja am spus că pentru noi sănătatea este prioritatea numărul 1, de aceea este vitală crearea unei rețele moderne de cabinete medicale în absolut toate creșele, școlile și grădinițele din Mediaș. De asemenea, dat find faptul că lipsa parcărilor este eterna problemă cu care ne confruntăm zi de zi, am identificat și avem soluții pentru construirea de parcări supraetajate în mai multe zone ale municipiului. De asemenea orașul nostru trebuie să ofere posibilitatea de petrecere a timpului liber în mod plăcut, alături de familie, astfel că avem în plan amenajarea de spații de promenadă și de agrement pe malurile Târnavei, dar și în zona barajului Ighiș. Suntem medieșeni, deci suntem suporterii echipei Gaz Metan Mediaș. Echipa noastră are nevoie de susținere permanentă pentru a rămâne în Liga 1, iar aceasta este una dintre prioritățile noastre. Acestea sunt doar o parte dintre proiectele pentru Mediaș, dar cu sigurană, dacă vom avea sprijinul și încrederea dumneavoastră, le vom pune în practică”.

 

 LISTA COMPLETA A CANDIDAȚILOR ORGANIZAȚIEI JUDEȚENE PSD SIBIU PENTRU ALEGERILE LOCALE DIN SEPTEMBRIE 2020

 

MUNICIPIUL SIBIU – STANCIU CĂTĂLIN-DORIAN-NICOLAE

MUNICIPIUL MEDIAȘ  – MACAVEIU MIHAI- ION

ORAȘ AGNITA – DRAGOMAN IOAN

ORAȘ AVRIG – TEODORESCU DORU

ORAȘ CISNĂDIE – FLOREA GABRIEL

ORAȘ COPȘA MICĂ – POP IOSIF FLORENTN

ORAȘ DUMBRĂVENI – DÂRLOȘAN EMIL

ORAȘ MIERCUREA SIBIULUI – HUSUSAN IOAN

ORAȘ OCNA SIBIULUI – ȘOAITĂ VIOREL-EUGEN

ORAȘ SĂLIȘTE – TARCEA NICOLAE

ORAȘ TĂLMACIU – CIOROGARIU IOAN-PETRU

ALMA – LĂPĂDAT VALER NICOLAE

ALȚÎNA – BUCȘĂ IOAN

ARPAȘU DE JOS – VASU VASILE IOAN

AȚEL – KOVACS OVIDIU IOSIF

AXENTE SEVER – OLTEAN PRECUP

BAZNA – CHELZA GHEORGHE-PAUL

BIERTAN – ANTONE MARIAN GHEORGHE

BÎRGHIȘ – SUCIU NICULIȚĂ ȘTEFAN

BLĂJEL – ROMAN ALINA

BOITA – HALMAGIU ADRIAN VASILE

BRADENI – DOBRE AUREL

BRATEIU – POPA TEODOR SORIN

BRUIU – GHERGHEL GRIGORE

CHIRPĂR – FELDEOIU EUGEN

CÎRȚA – MAGHERU CRISTIN

CÎRTIȘOARA – CÎRȚAN VASILICĂ – SORIN

CRISTIAN – CONȚIU GHEORGHE-NICOLAE

DÎRLOS – BARBU MARIAN

GURA RÂULUI – SASU COSTEL

HOGHILAG – LAZĂR NICOLAE

IACOBENI – MACA IOAN

JINA – DORDEA NICOLAE

LASLEA – ONEA IOAN

LOAMNEȘ – GREAVU MARIA

LUDOȘ – GOTTSCHLING IOSIF

MARPOD – CHEȘU IOAN

MERGHINDEAL – ȚERBEA AUREL IOAN

MICĂSASA – POPA SORIN VASILE

MIHĂILENI – ȘCHIAU IOAN

MOSNA – ROBA EUGEN

NOCRICH – MUȘOAIE ADRIAN

ORLAT – POPA VALENTIN IOAN

PĂUCA – CIOROGAR IOAN

POIANA SIBIULUI – IOVI ADRIAN-PAVEL

POPLACA – BUDIN VASILE

PORUMBACU DE JOS – STRAVA IOAN

RACOVIȚA – BUCUR SIMION GHEORGHE

RĂȘINARI – BOGDAN MIOARA

RÎU SADULUI – VIDRIGHIN IOAN-FLORIN

ROȘIA – ALDEA PETRU NICOLAE

SADU – HANEA DUMITRU

ȘEICA MARE – ANTON DANIEL

ȘEICA MICĂ – URIAN EMIL MARIUS

ȘELIMBĂR – MIHEȚ FLORIN IOSIF

SLIMNIC – STÎNGU GALINA

ȘURA MARE – MARIN CORNEL LIVIU

ȘURA MICĂ – TECI IOAN LIVIU

TILIȘCA – MICLĂUȘ ION

TIRNAVA – PLEINER NORBERT JACINT

TURNU ROȘU – MORAR PAUL IOAN

VALEA VIILOR – PINTE ILIE AVRAM

VURPĂR – ALDEA CORNEL

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*