PSD Sibiu: Turcan să-și ceară scuze în numele lui Orban sau să-și dea demisia

Social-democrații sibieni au lansat o critică dură la adresa deputatului liberal Raluca Turcan, după ce aceasta a participat împreună cu Ludovic Orban la Ziua Mediașului.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a participat duminică la Ziua Mediașului, împreună cu liderii organizației județene PNL Sibiu / sursa foto: comunicat PSD Sibiu

„În trecut, Ludovic Orban a vorbit în termeni umilitori despre colega sa, Raluca Turcan: «vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan. Nu trebuie să treceţi prin patul nici unui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante!», spunea președintele PNL. Cu toate acestea, la sfârșitul săptămânii trecute am văzut-o din nou pe Raluca Turcan la braț cu Ludovic Orban, atât cu ocazia vizitei la Brateiu, cât și la Mediaș“, se arată într-un comunicat de presă al PSD Sibiu.

„Politica românească nu are nevoie de o femeie cu un caracter precum cel descris de Ludovic Orban“

Reprezentanții PSD reamintesc că i-au cerut Ralucăi Turcan să îi solicite lui Orban să-și ceară public scuze pentru modul în care i s-a adresat atât ei, cât și altor femei. „Doamna Turcan nu numai că nu a făcut acest lucru, ci s-a complăcut în situație și nu a ezitat să se afișeze la braț cu Orban, cel care a umilit-o public, ori de câte ori a avut ocazia. În această situație, sperăm ca doamna Turcan să aibă măcar acum decența să ceară dânsa scuze femeilor jignite de șeful domniei sale, în caz contrar să-și dea demisia din funcțiile politice pe care le deține, pentru că politica românească nu are nevoie de o femeie cu un caracter precum cel descris de Ludovic Orban“, au mai comentat aceștia.

PSD SIBIU | comunicat de presă: „Considerăm că ipocrizia PNL-ului trebuie să se oprească aici. Decența în politică trebuie să primeze, iar desele replici scabroase dintre președintele PNL Ludovic Orban și prim-vicepreședintele Raluca Turcan, urmate de «siropoase» plimbări braț la braț, trebuie să fie sancționate de către sibieni. Le reamintim sibienilor că orice vot dat PNL-ului se transformă în funcții publice pentru personaje precum cele enunțate mai sus.“

Roman, „primarul-traseist“

În plus, pesediștii susțin că liberalii nu au participat la slujba religioasă pentru sfințirea bisericii din Brateiu, oficiată de ÎPS Laurențiu, așa cum ar fi declarat Orban. „De fapt, grupul PNL, condus de Ludovic Orban, a ajuns la respectivul eveniment de abia la pomana de la final, suficient cât să facă o poză și să se afișeze pe rețelele de socializare. După acest eveniment, Ludovic Orban, supranumit și Sică Mandolină, s-a deplasat la Mediaș, unde, culmea tupeului, l-a felicitat pe primarul-traseist PNL pentru faptul că a reușit să salveze echipa Gaz Metan Mediaș de la retrogradare. Ceea ce nu știe (sau nu vrea să se știe) Sică Mandolină e faptul că actualul primar al Mediașului nu numai că a refuzat să sprijine financiar de la bugetul local (deși legea permite acest lucru) echipa Gaz Metan Mediaș, dar a și încercat din răsputeri să desființeze această echipă de Liga I. Finanțează în schimb, cu bani grei de la bugetul local, adică din banii medieșenilor, un alt club municipal de fotbal, fără rezultate în Campionatul Național“, a mai menționat sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*