PUBLICITATE | Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu: Moțiunea PSD a trecut! Guvernul PNL (girat de USR) pleacă acasă și pentru că a vrut să sifoneze banii din sistemul public de sănătate!

“Noaptea ca hoții” au aprobat miniștrii Guvernului Orban 25 de Ordonanțe de Urgență și 31 de Hotărâri de Guvern.  În mare grabă și fără toate avizele!

Un autointitulat, pe nedrept, Guvern transparent și liberal a reușit în 9 ore să demonstreze cât de grav poate încălca Constituția!

“Liberalii” au aruncat la coșul democrației articolului 115 din Legea Fundamentală a Statului Român!

În mod nepermis, subversiv și IMORAL, Guvernul s-a substituit în acest mod Parlamentului României.

Și asta, în ciuda faptului că unele acte normative erau deja discutate în Parlament, urmând să fie votate de „unica autoritate legiuitoare a țării”, așa cum este definit Legislativul în Constituție și în orice democrație funcțională!

Astăzi avem o primă reacție la această grozăvie, la acest atac la democrație, de la Avocatul Poporului. Anunțul a fost ferm:  Avocatul va ataca la Curtea Constituțională abuzul PNL!

Dar de departe, unul dintre cele mai mari derapaje de noaptea trecută este ATACUL LA SĂNĂTATEA ROMÂNILOR!

Una dintre Ordonanțele de Urgență ,aprobate de clica nedemocratică a domnului Ludovic, prevede ca o bună parte din banii din sistemul public de sănătate să fie transferată către mediul privat din sănătate.

Nu le-a ajuns PNL-iștilor un buget tăiat cu 23% în anul 2020 față de anul precedent, la Ministerul Sănătății! Vor să bage în gard sistemul sanitar prin măsura de azi-noapte! O mare parte din banii românilor pentru sănătate va fi deturnată spre interese private!

Spitalele de stat din România vor fi în dificultate și mai mare din cauza subfinanțării, neputând să susțină nici măcar programele medicale pe care le derulează în momentul de față!

În loc să aloce bani mai mulți către spitalele de stat, să realizeze proiecte de dezvoltare ale acestor spitale, eventual să întărească sistemul de control pentru respectarea legii și a dreptului fiecărui român de a fi tratat în mod gratuit în România, Guvernul PNL – susținut de Turcan și ministru Sănătății Costache – condamnă la colaps spitalele de stat!

Totul pentru a umfla buzunarele unor privați care încearcă să profite de faptul că și-au impus oamenii în guvern.

Românii cu posibilități financiare modeste vor avea dificultăți în a mai fi tratați în propria lor țară! Ce vor face cei care nu au bani?!

De ce mințiți, domnilor și doamnelor miniștrii, că orice contribuabil poate merge la un spital privat fără să scoată bani în plus din buzunar pentru serviciile medicale?!

Ați uitat că ați jurat pe Constituție?! Statul garantează, prin Constituția României, dreptul la sănătate!

 

Biroul de Presă al PSD Sibiu


PUBLICITATE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*