Puieți de gorun și paltin vor fi plantați în zona Gușterița

Perioada 15 martie – 15 aprilie este declarată „luna pădurii“. Iubitorii de natură și de fapte bune se pot implica în acțiuni de împădurire, care se organizează în întreaga țară.

Anul acesta, campania educațională „Sibiul Plantează!“ se va desfășura în data de 23 martie, pe o suprafață de 4 hectare din zona Gușterița, unde se vor planta puieți de gorun și paltin.

Mai mulți voluntari

Dacă anul trecut au participat 300 de voluntari, anul acesta numărul voluntarilor cu siguranță va crește, fiind mult mai multe instituții de înățământ înscrise în campanie, potrivit organizatorilor. Această acțiune are mai multe beneficii, atât pentru natură, cât și pentru cei implicați – copii, profesori, învățători, instituții de stat și nu numai. „Acest eveniment are ca scop nu doar educarea în privința mediului înconjurător, ci și crearea unei relații profesor-copil-părinți în afara mediului școlar. Oferim posibilitatea apropierii dintre părinți, copii și profesori, întărind relația prin acțiuni extra-școlare, oferind sentimentul de bine și de implicare în comunitate“, a explicat Ioana Costin.

Momente unice

„Este o acțiune la care participăm cu plăcere, o provocare pe care Liceul de Artă Sibiu a acceptat-o anul trecut fără a sta pe gânduri și pe care anul acesta o așteaptă cu nerăbdare. Am descoperit bucuria de a planta, de a participa la refacerea pădurilor, am observat implicarea comunității în acest proiect verde și am fost plăcut impresionată de impactul pe care acesta l-a avut asupra tuturor participanților. Elevii au învățat să respecte natura, mediul, pădurea, copacii. Fiecare moment petrecut în pădure a fost o binecuvântare, am simțit doar energie pozitivă din partea tuturor, mici și mari, dorința tuturor de a fi părtași la această experiență minunată. Sunt momente unice care vor rămâne întipărite în sufletele elevilor mei“, mărturisește Mihaela Paștiu, cadru didactic la Liceul de Artă.

„Asociația We Help, pe lângă dezvoltarea spiritului civic şi de protecţie a mediului, își dorește să implice copiii care beneficiază de programele noastre sociale în cât mai multe activități frumoase. Pentru noi, proiectul «Sibiul Plantează!» a simbolizat longevitatea, sănătatea, frumusețea și chiar compasiunea, iar noi ne dorim prin acest proiect să îi inspirăm pe copii să se implice și să aibă grijă de mediul înconjurător în care trăiesc!“, susține Ioana Dăncăneț, președintele asociației We Help Sibiu.

„Sibiul Plantează!“ este o acțiune organizată de Green Smart Electric și Atelier MI Concept-Design în parteneriat cu Direcția Silvică Sibiu și Ocolul Silvic Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*