Radare în cascadă pe autostrada A1. Șoferi beți sau cu viteze astronomice opriți de polițiști

În cursul zilei de sâmbătă, 4 martie, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor legale privind circulația rutieră pe A1.

Foto: IPJ Sibiu

Pe linia prevenirii și combaterii încălcării regimului legal de viteză, polițiștii au acționat în sistem cascadă, la km. 325 (Sebeș, jud. Alba) si km. 268 (Săliște, jud. Sibiu) cu oprire în zona restricționată cu indicatoare de limitare a vitezei la km. 316 (Sebeș, jud. Alba), respectiv km. 260 (Cristian, jud. Sibiu).

Toți conducătorii auto opriți au fost testați alcoolscopic.

Polițiștii rutieri au controlat 125 de autovehicule și au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de 48.000 de lei.

19 permise de conducere au fost reținute, dintre care 12 pentru depășirea limitei de viteză admise, 5 pentru conducere sub influența alcoolului (valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 1 pentru conducere pe sens opus și 1 pentru alte abateri.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate șoferilor care au încălcat regimul de viteză, 86. Alte 5 sancțiuni au vizat șoferii depistați conducând sub influența alcoolului, 4 șoferi au fost sancționați pentru neportul centurii de siguranță, alți 5 conducători auto fiind amendați pentru conducerea unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, în aceste cazuri fiind reținut certificatul de înmatriculare. Alte 20 de abateri au fost sancționate contravențional.

Foto: IPJ Sibiu

Demn de menționat este un bărbat în vârstă de 37 de ani, din mun. București, depistat conducând un autoturism cu viteza de 210 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conducce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile, dovada eliberată fiind fără drept de circulație.

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile specifice în scopul creșterii gradului de siguranță în trafic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*