Raliul Sibiului se schimbă. Iată noutățile ediției 2016!

RS2016_conf de presa©Sebastian Marcovici-9Peste 70 de echipaje din România şi Bulgaria sunt aşteptate la start pe 15 aprilie, la Raliul Sibiului, a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi prima etapă din Campionatul Naţional al Bulgariei, o competiţie care în acest an se va desfăşura, în premieră, integral pe asfalt şi pe Transalpina, au anunţat ieri organizatorii.

Organizatorii nu au ales în acest an Transfăgărăşanul, din motive de securitate pentru piloţi şi spectatori, acest drum fiind considerat foarte periculos, faţă de Transalpina. Super Speciala va fi organizată în centrul Sibiului dând posibilitatea câtorva mii de spectatori să se bucure de spectacolul sportiv.
„Raliul Sibiului aduce multe schimbări în acest an. Considerat în trecut cea mai dificilă etapă de macadam din campionatul intern, începând din acest an, competiţia se va desfăşura integral pe asfalt. Pentru a îmbunătăţi calitatea competiţiei, traseele au fost schimbate în proporţie de 90 la sută, echipajele având de parcurs zeci de kilometri de probe speciale în zona Jina, Poiana Sibiului şi Şugag, Oaşa. În plus, proba care va încheia raliul, Super Speciala, va fi organizată în centrul Sibiului, pe un traseu spectaculos amenajat în zona Piaţa Unirii“, anunță organizatorii.
Competiţia va avea 12 probe speciale, însumând peste 110 km. Acţiunea va începe miercuri, 13 aprilie, când se va deschide parcul de service amplasat în Piaţa Mare. Startul festiv este programat joi, 14 aprilie, iar competiţia propriu-zisă va începe vineri, 15 aprilie, când vor avea loc două probe speciale. Sâmbătă, 16 aprilie, se vor desfăşura celelalte 10 probe speciale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*