Raluca Turcan: Guvernul Dăncilă a venit cu o nouă cârpeală!

Deputatul Raluca Turcan solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR ultima ordonanță adoptată de Guvern referitoare la suportarea de către stat sau angajator a contribuțiilor care diminuează salariile.

Mutarea contribuțiilor a fost anunțată ca o măsură de creștere a veniturilor, a reamintit președintele PNL Sibiu, astăzi, într-o conferință de presă. „Acum, guvernanții incompetenți au ajuns să se bucure că au găsit soluția magică să nu mai scadă veniturile pentru anumite categorii. Victimele ultimei decizii sunt angajatorii, care sunt loviți direct în plex, pentru că ei plăteau deja partea lor de contribuții pentru fiecare angajat. De ieri, au o povară fiscală suplimentară. Guvernul Dăncilă a venit cu o nouă cârpeală. Ordonanța de urgență vine cu o inechitate în plus și apare o nouă presiune pe angajatori, care aveau deja partea lor de contribuții pentru fiecare angajat. Pentru a-și acoperi incompetența la nivel de guvernare PSD-ALDE creează conflicte, tensiuni și poveri inutile.
O ordonanță de urgență care creează inechități și diferențe de tratament între români este vădit neconstituțională. Avocatul Poporului trebuie, așadar să sesizeze de îndată această ordonanță de urgență la Curtea Constituțională”, a declarat Turcan.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*