Raluca Turcan: „Județul Sibiu a atras investiții de 69 de milioane de lei din PNRR pentru educație”

Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat vineri, într-o conferință de presă, că județul Sibiu are contractate proiecte în valoare de 69 de milioane de lei pentru proiecte în educație.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Din această sumă 27,17 milioane de lei vor fi alocați prin programul național de reducere a abandonului școlar, prin care școlile din județ vor beneficia de sprijin pentru diminuarea riscului de abandon școlar.

Potrivit deputatului PNL, fiecare grant va avea o valoare de aproximativ 200 000 de Euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și de gradul de marginalizare al localității, și va fi implementat pe o durată de trei ani.

De acest program vor beneficia elevii de gimnaziu aflați în risc de abandon școlar, elevii cu abateri disciplinare, elevii cu media sub 7 la matematică și limba română, cei proveniți din grupuri vulnerabile din punct de vedere socio-economic, elevi cu cerințe educaționale speciale și elevi aflați în plasament familial sau instituțional.

Aceste categorii de elevi vor beneficia de programe extracuriculare, și de alte activități didactice pentru a fi integrați în sistemul de învățământ și pentru a fi ajutați să obțină rezultate mai bune la învățătură.

„Aceste proiecte sunt făcute de către școli în parteneriat cu autoritățile publice locale, și au ținte de evaluare cuantificabile. Adică nu sunt bani care să fie irosiți pe pseudo-proiecte educaționale, ci pur și simplu fiecare școală trebuie să își stabilească targetul de elevi care să iasă din marginalizare, de elevi care să nu mai părăsească școala, de elevi care să își îmbunătățească performanțele școlare” a adăugat Raluca Turcan.

O altă sumă, de 42,1 milioane de lei este destinată universităților din Sibiu, Universitatea Lucian Blaga și Academia Forțelor Terestre, care cu acești bani vor intra în programe de digitalizare pentru pregătiurea studenților în profesiile digitale ale vitorului. Astfel, studenții se vor integra mai ușor pe piața muncii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*