Raluca Turcan: PNL a fost praf la alegerile parlamentare

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat astăzi, la Deva, că rezultatul slab în alegerile parlamentare de anul trecut a fost cauzat de faptul că partidul nu a avut nicio direcție și că a suferit de lipsa dialogului între membri.

„Realitatea este, dragii mei colegi, că PNL la alegerile parlamentare a fost praf. Mai aveam puțin și rămâneam cu praful de pe tobă. N-am avut direcție, n-am avut fermitate, n-am avut consecvență, am cam fost în bătaia vântului și multe decizii se luau în funcție de cei care sunau ultimii și încercau să o influențeze. Și, din nefericire, dragii mei prieteni, nu ne-am lecuit peste tot”, a spus Turcan, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că rezultatul slab al PNL la alegerile parlamentare a mai fost cauzat de „o cruntă lipsă de dialog” între membrii partidului și de „o ruptură” între centru și membrii de partid din organizațiile din teritoriu. „Am ajuns la acest rezultat dintr-o cruntă lipsă de dialog între noi, dintr-o lipsă de solidaritate și de respect între noi, dintr-o ruptură între centru și baza partidului, dintre decizia politică și membrii simpli de partid și mai ales dintr-o ruptură între ceea ce au urmărit unii peneliști și ceea ce așteptau oamenii de la PNL. Ne place sau nu ne place, aceasta este crunta realitate și e un diagnostic pe care am obligația să-l pun, pentru că acesta este PNL pe care l-am preluat în calitate de președinte interimar și pe care trebuie să-l conduc la niște alegeri interne și transparente”, a afirmat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, PNL se poate constitui ca alternativă la PSD, în condițiile în care 55% dintre cei care au mers la vot au ales o variantă diferită de cea propusă de social-democrați.

Președintele interimar al PNL a adăugat că „trebuie deschisă ușa partidului” și este necesară concentrarea pe soluții reale, așteptate de electorat, în paralel cu participarea primarilor la decizia politică. „Sunt segmente electorale întregi care se pot regăsi în PNL. Mediul de afaceri trebuie să fie segmentul care să se simtă cel mai sprijinit de PNL, pentru că este cel mai lovit în momentul de față de guvernarea PSD, pentru că toate cheltuielile populiste și demagogice pe care le propun se răsfrâng asupra mediului de afaceri care nu mai are nicio motivare să producă mai mult și să nu facă concedieri. (…) De asemenea, profesorii, medicii, oamenii de cultură sunt cei care trebuie să vadă în PNL cel mai aprig militant pentru calitate, integritate și profesionalism în aceste domenii. Și, nu în ultimul rând, primarii, președinții de consilii județene, consilierii locali și județeni trebuie să simtă în PNL forța care îi apără împotriva abuzurilor și alocării discreționare de fonduri”, a completat Raluca Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*