Raluca Turcan: „PSD pare copleșit de perspectiva preluării postului de prim ministru”

Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat astăzi într-o conferință de presă că PSD pare depășit de „rotativa” premierilor care ar trebui să aibă loc în luna mai.

„PSD pare copeșit de perspectiva preluării postului de prim ministru și începe să aibă fracturi de logică. Vorbește simultan de creșteri de taxe și scăderi de contribuții,  atenție, într-un context economic fragil. Cei mai afectați sunt românii, care vor seriozitate și predictibilitate.

Cu toții ne dorim contribuții mai mici. Atât ca salariați cât și ca angajatori. Să vedem însă ce înseamnă scăderea de contribuții.

Pentru a scădea  contribuția și a nu pune în pericol finanțarea sistemului public de pensii și a sistemului de sănătate, soluția sănătoasă și sustenabilă pe termen mediu și lung este creșterea numărului de angajați.

La fiecare 60 de mii de angajați noi în economie, putem reduce impozitarea muncii cu ca.1% pentru 5,6 milioane de angajați. Ori, mai multe locuri de muncă în economie nu vom obține generând spaimă în investitori, cu taxe aberante și impozite nejustificate.

Solicit așadar, pentru seriozitatea dezbaterilor în spațiul public, că înainte de orice discuție despre noi modificări fiscale, PSD să prezinte și un plan de creare a minimum 700000 de locuri de muncă astfel încât să putem scădea contribuțiile și angajații, mai ales cei din mediul privat, să poată avea venituri mai mari.

În această situație, în care trebuie să crești numărul de angajați, să creezi noi locuri de muncă la privat, adică să atragi investiții, nu poți speria mediul privat! Orice discuție despre modificarea codului fiscal gripează mediul privat. Blochează  investițiile. Oare economiștii PSD nu cunosc asta?” a spus Raluca Turcan.

„Cei care spun că ”se luptă” cu inflația, ar trebui să recunoască faptul că orice taxă/impozit aplicat companiilor va amplifica creșterea prețurilor, iar taxa/impozitul se va plăti tot din buzunarele românilor” a adăugat Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*