Raluca Turcan: Sibiul poate pierde finanțarea pentru toată autostrada Sibiu-Pitești

Sibiul este marele perdant al incapacității Guvernului de a atrage fonduri europene, susține deputatul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu.

România este pe cale să piardă circa 3,3 miliarde de euro din fondurile europene disponibile pentru transporturi, din cauză că Guvernul nu a pregătit suficiente proiecte pentru a putea atrage toată suma, a avertizat Turcan. „Corina Crețu, lider marcant al PSD, își exprimă îngrijorarea asupra faptului că proiectele depuse de Guvernul PSD-ALDE sunt slab pregătite și au «un nivel scăzut de maturitate». Din cele 5,1 miliarde de euro rezervate pentru transporturi, 1,8 miliarde sunt cheltuite pentru proiectele nefinalizate în exercițiul financiar anterior. Pentru diferența de 3,3 miliarde de euro, nici măcar proiectele nu sunt gata!”, a declarat liderul liberalilor sibieni.

Sibiul poate pierde finanțarea pentru toată autostrada Sibiu-Pitești, nu numai pentru loturile 1 și 5, întrucât proiectul nu este bine pregătit, a mai avertizat parlamentarul liberal. „Corina Crețu sugerează Guvernului Dăncilă să beneficieze de asistența Comisiei Europene, BEI și BERD pentru a face proiecte. Aceste instituții au semnalat că studiile de fezabilitate la autostrada Sibiu-Pitești nu sunt bune, având deficienţe majore, că nu au avize de mediu. Guvernul Viorica Dăncilă zice «pas!». Autostrada Sibiu-Pitești a fost sacrificată în favoarea unor interese imobiliare obscure. Și Ponta și Dragnea au plimbat autostrada de la București spre Sibiu, prin Brașov, ca să plătească diverse datorii”, acuză Raluca Turcan.

One Comment

  1. stiti foarte bine ca NU se vrea ,la fel nu s-a vrut in nici un guvern de la aderarea la EU,dvs. stiti cel mai bine, ptr. ati fost Acolo,opozitia din care faceti parte -i ca inexistenta,cocluzie in tara asta de la faptul ca Pesches-ul se numeste Looby…de 27 de ani STITI BINE….colegii din politica fac bani multi aici din saracia asta de tara ,CONCLUZIE nu-s uni mai buni decit altii nu-i ciubuc !!!!!! nu se face nimic !!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*