Rămas bun, viață de liceu! Momente emoționante la festivitatea de absolvire de la  Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ | FOTO/VIDEO

Entuziasm și multe lacrimi de bucurie s-au văzut astăzi în ochii absolvenților de clasa a XII-a ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu“, care și-au luat, oficial, rămas bun de la viața de licean.

Pentru ultima oară, au răspuns „prezent“ diriginților care i-au îndrumat în acești ani: prof. Mioara Macrea (profil Matematică/Informatică), prof. Cristina Avram (profil Științele Naturii/Germană), prof. Iuliana Pop (profil Științele Naturii/Română), prof. Elena Păun (profil Filologie/Germană), prof. Lavinia Radu (profil Filologie/Română) și prof. Carmen Munteanu (profil Educație sportivă).

După patru ani de studiu, dar și aventuri și experiențe adolescentine, elevii celor șase clase de a XII-a și-au sărbătorit în această după-amiază triumful educațional. Alături de ei, în curtea școlii, la cursul festiv și festivitatea de absolvire le-au fost părinții, bunicii, prietenii și toți cei dragi lor. Vremea a ținut cu ei, astfel că razele soarelui au luminat zâmbetele fără mască ale tuturor.

După un sunet final de clopoțel, cântece și discursuri, tinerii și-au sărbătorit finalizarea celor doisprezece ani de studiu. Sunt învingătorii unor vremuri de pandemie, precum și ai unui sistem de studiu online, implementat extrem de rapid, pentru prima dată în istoria învățământului românesc.

Sfaturi de suflet au primit din partea tuturor dascălilor, dar și a directorului unității de învățământ, prof. Maria Batâr, precum și a directorului adjunct, prof. Marian Pop. „În aceste momente, aș vrea să le transmit să aibă încredere în ei, să aibă curajul să încerce și să fie siguri pe sprijinul primit constant din partea școlii și a familiilor lor. Este o victorie pentru noi trecerea cu bine a acestei perioade grele“, a mărturisit prof. Maria Batâr.

Elevii unității de învățământ de pe strada Bihorului, una dintre cele mai căutate din municipiul Sibiu, au înregistrat, de-a lungul timpului o rată de absolvire a examenului de bacalaureat de peste 95%, majoritatea regăsindu-și un loc și în amfiteatrele facultăților la care au aspirat.

La rândul nostru, le dorim mult succes la examenele care îi așteaptă mai departe și în viață!


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*