(Ră)Mino la Sibiu încă 2 sezoane!

Veste importantă pentru fanii FC Hermannstadt. Mijlocașul Mino Sota și-a prelungit contractul cu gruparea sibiană pentru încă doi ani! Adus de Marius Măldărășanu de la Metaloglobus (Liga a II-a) este unul dintre pariurile câștigate clar de echipa noastră. Favoritul fanilor în sezonul trecut, e „metronomul“ care dictează ritmul la centrul terenului, recuperează multe baloane și greșește foarte puțin. Evoluează constant bine, având deja 11 meciuri în SuperLigă și 2 pase decisive.

foto: facebook/FCH

În vârstă de 27 de ani, japonezul Mino Sota a fost inclus de Liga Profesionistă de Fotbal în echipa etapelor a 5-a și a 8-a, când FC Hermannstadt a încheiat la egalitate, în deplasare, 0-0 cu Farul, respectiv a câștigat cu 1-0 în fața Universității Craiova.

Etapa a 5-a, potrivit LPF: A acoperit excelent centrul terenului, de unde a recuperat multe mingi, fiind cel mai bun din etapa a 5-a la acest capitol (17 mingi recuperate)

Etapa a 8-a, potrivit LPF: A avut o nouă prestaţie ireproşabilă la centrul terenului. A pasat decisiv la singurul gol al meciului.

„Este o zi importantă pentru clubul nostru! Mino Sota, fotbalistul sezonului 2021-2022 desemnat de suporterii FCH, și-a prelungit înțelegerea contractuală pentru încă doi ani. Japonezul Mino Sota evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și s-a alăturat echipei noastre la începutul sezonului trecut, cel în care FCH a promovat direct în Superliga. În România, Mino a mai evoluat pentru Metaloglobus, în Liga a II-a, acolo unde l-a avut antrenor pe Marius Măldărășanu.

Mino este cotat la suma de 450.000 euro pe site-urile de specialitate

Mino Sota a evoluat în 11 meciuri de Superliga și a oferit două assisturi

85% pase reușite/ meci

10 dueluri câștigate/ meci

8 intercepții reușite/ meci“,  a transmis FC Hermannstadt.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*