Răsturnare de situație în cazul lui Novak Djokovic! „A fost arestat, avocații săi se gândesc cum să răspundă”

Campion en-titre la Australian Open, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroport, la Melbourne, după sosirea sa în Australia miercuri, după ce poliția de frontieră australiană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la viza sa de intrare.

Tenismanul sârb a primit o scutire de vaccinare împotriva COVID-19 din partea organizatorilor turneului pentru a concura la evenimentul care urmează să înceapă pe 17 ianuarie, dar aceasta nu a fost suficientă pentru oficialii de frontieră, care i-au anulat viza după ce Djokovic „nu a reuşit să furnizeze dovezi adecvate care să îndeplinească cerinţele de intrare în Australia”.

Lui Djokovic i s-a comunicat că va trebui să părăsească Australia joi, dar avocaţii săi au obţinut prin apel din partea unui judecător amânarea cauzei sale până luni şi interzicerea deportării sale înaintea orei 16:00 (05:00 GMT) din aceeaşi zi, potrivit presei locale. În acest timp, sportivul a stat într-un hotel de carantină din Melbourne.

În urma procesului desfășurat luni dimineață, un judecător a decis ca Novak Djokovic să primească din nou viză din partea autorităților australiene, iar sârbul poate rămâne în Australia, întrucât judecătorul a hotărât că motivul invocat, faptul că a trecut prin boală în ultimele 6 luni, este justificat. Astfel, decizia de anulare a vizei sale a fost revocată. Urmează ca el să se întoarcă la hotel, să își ia bagajele și să înceapă pregătirea pentru Australian Open. Sârbului i s-a returnat și pașaportul.

Deasemenea judecătorul a decis ca ca Guvernul Australiei să îi plătească liderului mondial cheltuielile de judecată pentru proces, conform CNN.

La aproximativ două ore de la decizia judecătorului, Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic, a anunțat pentru site-ul The Pavlovic Today că fiul său a fost arestat, iar avocații săi se gândesc cum să răspundă. Potrivit aceleiași surse, el ar putea fi deportat din Australia, potrivit Digisport.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*