Rata şomajului a rămas constantă în județul Sibiu. Persoanele cu studii superioare au șanse infime la angajare

La sfârșitul lunii decembrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sibiu erau înregistrați 3.539 șomeri, din care 1.596 femei, rata șomajului fiind de 1,79%.

Comparativ cu luna precedentă, rata șomajului în luna decembrie a înregistrat aceeaşi valoare de 1,79%.

Din totalul de 3.539 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Sibiu 1.016 erau beneficiare de indemnizaţie de şomaj, iar 2.523 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.399 șomeri provin din mediul rural și 1.140 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă astfel:

Șomerii cu studii primare sau fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sibiu (42%), urmat de cei cu studii gimnaziale şi profesionale (35%), 17% au absolvit studii liceale şi postliceale, iar cei cu studii superioare sunt 6% din totalul șomerilor înregistrați.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.835 persoane foarte greu ocupabile, 1.487 greu ocupabile, 106 mediu ocupabile, iar 111 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, spun reprezentanții agenției.

În această săptămână, la nivelul judeţului Sibiu sunt disponibile 998 locuri de muncă vacante, oferite de 95 angajatori. Din totalul locurilor de muncă, 34 se adresează persoanelor cu studii superioare (agent contractări şi achiziţii, asistent comercial, asistent manager, auditor intern, inginer chimist, inginer mecanic, kinetoterapeut, manager de produs, nutriţionist şi dietician,
recepţioner hotel, referent de specialitate financiar-contabil, şef schimb etc.), în timp ce 964 posturi sunt pentru persoanele cu studii primare, gimnaziale, profesionale, liceale, postliceale sau fără studii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*