Rata șomajului în județul Sibiu rămâne constantă

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 3.250 șomeri (din care 1.574 femei), rata șomajului fiind de 1,65%, egală cu valoarea înregistrată în luna iulie.

Din totalul de 3.250 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Sibiu, 902 erau beneficiare de indemnizaţie de şomaj, iar 2.348 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.148 șomeri sibieni provin din mediul rural și 1.102 sunt din mediul urban.

Fără studii, fără șanse

Șomerii cu studii primare sau fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sibiu (38,98%), urmat de cei cu studii gimnaziale şi profesionale (35,2%), 15,35% au absolvit studii liceale şi postliceale iar cei cu studii superioare sunt 10,46% din totalul șomerilor înregistrați. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.686 persoane foarte greu ocupabile, 1.339 greu ocupabile, 106 mediu ocupabile, iar 119 sunt persoane ușor ocupabile.

Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele agenției, potrivit directorului executiv al AJOFM Sibiu, Mircea Dorin Creţu.

Locuri de muncă disponibile

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a publicat lista locurilor de muncă din județ disponibile pentru această perioadă. La nivelul judeţului Sibiu sunt disponibile 1.005 locuri de muncă vacante oferite de 77 angajatori. Din totalul locurilor de muncă, 34 se adresează persoanelor cu studii superioare (director de agenţie de turism tour-operatoare, inginer geodez, inginer căi ferate drumuri şi poduri, inginer instalaţii pentru construcţii,  inginer producţie, ofiţer operaţiuni financiare bancare, proiectant inginer electronist, proiectant inginer mecanic etc.), în timp ce 971 sunt pentru persoane fără studii superioare.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*