Râul Cibin, curățat de gunoaie cu un baraj plutitor

Sibiul va avea un sistem de colectare a deșeurilor pe râul Cibin, inspirat dintr-un proiect implementat de municipalitatea din Cluj-Napoca, a anunțat consilierul local Adrian Bibu.

Bibu susține că a discutat deja cu primarul Astrid Fodor și urmează să fie inițiat un proiect comun de către consilierii liberali și cei de la Forumul German.

„Vom iniția și aproba luna aceasta, în comun, consilierii PNL și FDGR, realizarea unui sistem de colectare a gunoaielor de pe râul Cibin. Practic, asta înseamnă că se va colecta tot ceea ce vine din amonte, de la bucăți de mobilier, anvelope și până la PET-uri, contribuind astfel nu numai la curățarea râului care ne străbate orașul, ci și la reducerea semnificativă a deșeurilor care ar ajunge mai apoi în Olt. Iată cum o soluție aparent simplă – un baraj plutitor – are efecte benefice atât pentru oraș, cât și pentru reducerea poluării pe râurile din aval. Există o propunere tehnică la care, probabil, specialiștii vor aduce completări, iar suplimentar  propunem ca iluminatul și supravegherea sistemului să fie făcute cu panouri solare.

Ieri am discutat cu doamna primar Astrid Fodor o parte dintre detaliile proiectului comun PNL-FDGR și sunt convins că inițiativa se va materializa în termenul cel mai scurt după aprobarea sa de la sfârșitul lunii. Am fost de acord împreună că această inițiativă vine ca o completare naturală la proiectul de amenajare a malurilor Cibinului pe care Primăria l-a inițiat deja și suntem convinși că aceste demersuri vor contribui semnificativ la eforturile de creștere a calității vieții în orașul nostru.

Mulțumesc pe această cale pentru deschiderea sa și domnului viceprimar al municipiului Cluj Napoca, Dan Ștefan Tarcea, cu care am purtat discuții de documentare pentru acest proiect de baraj plutitor, care este deja funcțional pe Someș”, a declarat Bibu. (M.C.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*