RĂZBOI TOTAL la Bîrghiș! Schimb dur de declarații între Raluca Turcan și PSD Sibiu | ACTUALIZARE

Social-democrații sibieni i-au dat replica Ralucăi Turcan, după ce aceasta a lansat pe pagina de Facebook acuze grave la adresa candidatului PSD pentru Primăria Bîrghiș.

„La alegerile parțiale din Bîrghiș, diferența între candidații PNL și PSD e clară și încurajatoare, în special pentru locuitorii de acolo. PNL – Ștefan Șulumberchean – corect, muncitor, sufletist, implicat. Dornic să ajute. PSD – traseism, minciună, amenințări, intimidare, defăimare”, a scris Turcan.

Replica nu a întârziat. „Suntem consternați să vedem că tocmai Turcan Raluca, după ce și-a făcut studiile la Institutul Pușkin din Moscova, pozează în anticomunistă și împroașcă noroi. O politică a formelor fără fond. Turcan Raluca și liberalii ei de circumstanță au tupeul de a-l acuza pe candidatul nostru la Primăria Bîrghiș că este “mafiot” și “traseist politic”, fără nici un argument. Dar oare cine a făcut parte din camarila lui Traian Băsescu, ridicând în slăvi beizadelele prezidenţiale şi pe Elena Udrea cea penală, pe care o numea “Kill Bill al politicii româneşti”? Tocmai doamna deputat, întoarsă la dragostea dintâi, după un itinerariu PNL-PLD-PDL-PNL care ar face să roșească orice traseist?! Ipocrizia este la ea acasă în sediul PNL Sibiu. Chiar dacă acum se numesc PNL, să nu uităm că este vorba despre același PDL, care, aflat la guvernare a tăiat salariile şi pensile oamenilor pentru a acoperi furturile mafiei băsiste. Turcan Raluca a învățat pe de rost câteva promisiuni de campanie, precum “apă potabilă”, “canalizare” sau “drumuri mai bune”, pe care și-a construit cariera de un deceniu și jumătate, dar a uitat (sau, mai bine zis, n-a știut niciodată) care sunt nevoile reale ale oamenilor, ce înseamnă o politică socială în interesul cetățeanului și ce înseamnă să-i respecți pe cei cărora le ceri votul. Așa se face că a ridicat în funcţii doar oameni extrem de slab pregătiţi, a căror singură calitate este obediența față de conducerea PNL. Nici anul trecut și nici anul acesta, peneliștii lui Turcan Raluca nu au fost capabili să depună nici măcar un proiect, astfel încât Bîrghişul nu a obţinut finanţare pe Planul Naţional de Dezvoltare Rurală”, se arată într-un comunicat de presă al organizației județene PSD Sibiu.

„Ştefan Niculiţă Suciu, candidatul nostru pentru Primăria Bîrghiş, este un om onest, cinstit, respectat de cetăţenii comunei, un om cu studii superioare, care a activat atât în mediul privat cât şi în administraţia publică locală. Nu este un traseist politic. A făcut şi face parte doar din Partidul Social Democrat, candidînd o singură dată independent la Primărie”, adaugă sursa citată, în replică la acuzația de traseism lansată de liderul liberalilor sibieni.

În comuna sibiană Bîrghiș vor avea loc, pe 5 noiembrie, alegeri parțiale pentru funcția de primar. Principalii candidați sunt: actualul primar interimar Ștefan Șulumberchean (PNL), fostul viceprimar Ştefan Niculiţă Suciu (PSD) și inginerul agronom Nicolae Cioca (USR), fost primar al localității.

ACTUALIZARE: Deputatul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, vine cu replica la replică:

„Gata. PSD a vărsat toate mizeriile la adresa mea. S-a folosit de toate clișeele superficiale pe care le-a putut găsi în speranța disperată de a reuși să mă denigreze. Dincolo de asta, rămân faptele. Fapte care grăiesc mai mult decât orice insultă și calomnie pe care PSD le aruncă atât înspre mine, cât și spre candidatul PNL Stefan Sulumberchean.

 

Faptele mele rămân, dincolo de toată mizeria din politica românească, următoarele: 12 ani de activitate în interes public prin proiecte de lege, în condițiile în care nu am deținut niciodată o funcție  în guvern.

Acestea sunt legate de calitate în educație, sprijin pentru investitori, performanță în administrație.

Sunt legi care au fost votate, chiar dacă veneam din opoziție, pentru că nu au fost legi făcute de ochii lumii și nici măcar coalițiile de guvernare nu au putut să le conteste valoarea.

Toate acțiunile mele din acești ani au fost girate de votul sibienilor care, după cum s-a văzut din nou și din nou, au fost mulțumiți de modul în care i-am reprezentat în Parlament și care mi-au acordat de patru ori până acum, votul să fac acest lucru în continuare.  Nu pot decât să le mulțumesc pentru asta!

Împreună cu întreaga echipă din organizația județeană a PNL Sibiu am reușit să obținem , pentru buna administrare, jumatate din primăriile județului Sibiu, președintele de Consiliu Județean iar, la alegerile parlamentare, cel mai mare procent al PNL din țară”, arată Raluca Turcan, într-un comunicat de presă.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*