Reabilitare în zona blocurilor din Turnișor. Urmează Hipodrom I

Primăria continuă reabilitarea cartierelor de blocuri. Astfel, zona de blocuri din cartierul Turnișor intră în reparații capitale.

“Anul trecut am modernizat cartierul Dioda și zone din Hipodrom II, Valea Aurie și Reșița II. Continuăm și anul acesta proiectul de reabilitare a zonelor de blocuri: am semnat contractul pentru cartierul Turnișor și ne pregătim să demarăm procedura de achiziție pentru o zonă din cartierul Hipodrom I”, anunță primarul Astrid Fodor.

Primarul Astrid Fodor a semnat în 22 februarie contractul pentru efectuarea reparațiilor capitale în zona de blocuri din cartierul Turnișor, de o parte și de alta a șoselei Alba Iulia.

 

Proiectul vizează două zone, însumând o suprafață de 25.000 metri pătrați:

  • zona Aleea Pajiștei – str. Iasomiei, cuprinsă între străzile Șos. Alba Iulia, str. Calea Turnișorului și str. Agricultorilor
  • zona de blocuri de pe Șos. Alba Iulia, cuprinsă între str. Grâului și str. E.A. Bielz.

În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu asocierea SC Construcții SA Sibiu & SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu, la o valoare de 6 milioane de lei. Acesta presupune realizarea în primă fază a proiectului tehnic, antreprenorii având termen 45 de zile să predea această documentație. Apoi vor avea la dispoziție 6 luni să realizeze lucrările propriu-zise.

În cadrul proiectului, se vor reabilita suprafața carosabilă și trotuarele. Este de asemenea inclusă reamenajarea a 500 de locuri de parcare, o parte cu dale înierbate, iar cealaltă parte cu asfalt. Se va lucra și la rețelele de utilități: se va moderniza rețeaua de apă pe o lungime de 1.300 de metri și se va introduce în subteran tubulatura pentru cablajul metropolitan pe o lungime de 2.300 de metri liniari. Iluminatul public va fi modernizat prin coborârea cablurilor în tubulatura subterană și instalarea a 130 de stâlpi de iluminat noi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*