REACȚIE: Primăria Sibiu dă vina pe o presupusă eroare a unui funcționar în privința tăierii stejarului multisecular

Administrația Grădinii Zoologice dorește să îngrijească în mod corespunzător stejarul multisecular de la intrarea în Grădina Zoologică, susține municipalitatea sibiană, după ce Mesagerul de Sibiu a relatat despre intenția edililor de a tăia arborele.

9Într-un răspuns transmis Mesagerului de Sibiu, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, susține că administrația locală și-a propus nu să taie, ci să îngrijească mai bine copacul vechi de peste 600 de ani. „Tocmai datorită vârstei și deci a importanței lui, serviciul public care administrează Zoo Sibiu a cerut un punct de vedere din partea Direcției Silvice și din partea Comisiei Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române pentru a obține din partea specialiștilor din cele două instituții un plan de măsuri pentru îngrijirea acestuia. În același timp, administrația Zoo Sibiu a transmis Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu o adresă prin care solicita sprijin în vederea gestionării situației arborelui, fără să menționeze intenția de a-l tăia. Direcția Tehnică a interpretat greșit această solicitare și a transmis mai departe Agenției de Protecția Mediului o adresă prin care solicita un punct de vedere prinvind acest stejar, menționând însă în mod eronat că demersul ar fi în scopul tăierii copacului”, afirmă Gligore.

„Este regretabilă superficialitatea cu care Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Sibiu a tratat acest demers, transmițând unei alte instituții o adresă eronată, semnată de directorul Direcției Tehnice și de viceprimarul Virgil Popa. Este vorba de un arbore foarte vechi și valoros, un monument al naturii, iar această situație trebuia gestionată cu toată seriozitatea și responsabilitatea. Mă voi asigura personal că se vor lua toate măsurile posibile pentru ca viața acestui copac să fie prelungită cât mai mult”, a menționat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Semne de întrebare rămân însă destule, mai ales că Grădina Zoologică se află în subordinea directă a viceprimarului interimar Corina Bokor, nu a viceprimarului Virgil Popa, cel puțin conform site-ului oficial al Primăriei Sibiu.

bokor zoo


Citește mai mult:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*