Realismul magic, firul roșu al unei noi expoziții găzduite de Muzeul de Artă Contemporană

Miercuri, 7 martie, Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal va găzdui vernisajul expoziției „Surreal United”, ce îi are ca protagoniști pe artiștii contemporani sibieni Andrea Gabriela Bernath-Doncuțiu și Claudiu Rudolf Doncuțiu.

Vernisajul va avea loc miercuri, de la orele 17.00, iar expoziția  va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Contemporană (str, Tribunei, nr. 6) până pe 1 aprilie.

„«Surreal United» reprezintă cel de al treilea demers expozițional al celor doi, pictor și grafician. Producțiile lor artistice, deși de facturi diferite, se completează prin faptul că simbolistica se îmbină, pe când tematicile pun în lumină diferențele de abordare.

De data aceasta, expoziția ce urmează să se deschidă aduce în atenția dumneavoastră lucrări de pictură și grafică aflate sub semnul realismului magic. Realitatea este diferită pentru fiecare dintre noi, dar «Surreal United» ne va provoca să ne întrebăm: «ce este real în fond ?». Cu un puternic caracter suprarealist, sugerat de titlu, artiștii își unesc viziunile pentru a rezulta magia unei noi lumi, ale cărei profunzimi le vom putea explora în voie”, anunță curatorii Alexandra Gălăbuț și Alexandru Constantin Chituță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*