Recomandări ale poliţiştilor pentru minivacanţă: grătarul îl facem acasă. Nu vor fi tolerate abaterile!

Polițiștii sibieni avertizează că ne apropiem de 1 Mai care, pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri, dar anul acesta trebuie să abordăm altfel 1 Mai şi să respectăm distanţarea socială, restricțiile şi să rămânem acasă.

Recomandările polițiștilor:

🔴 păstrați distanțarea socială

🔴 evitați aglomerațiile

🔴 nu transformați aceste zile în curse pentru cumpărături

🔴 respectați indicațiile din magazine și orarul de deplasare

„Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie”, notează Poliția Sibiu.

Accesul este restricționat  în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, iar echipajele de poliție rutieră, ordine publică, împreună cu jandarmi, polițiști locali și militari, vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se iese la grătar.

În perioada 01 – 03 mai, se acționează cu efective mărite. În medie, 200 de polițiști vor fi în stradă, zilnic, pentru siguranța dumneavoastră, iar polițiștii rutieri vor acționa cu aparatele radar.

„Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu înţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbători acasă, doar în familie. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei. Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, împreună cu structurile jandarmeriei, poliției locale şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare și sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii”, mai notează IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*