Redeschisă pentru public

Filiala din Vasile Aaron a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu își așteaptă utilizatorii într-un spațiu primitor, modernizat și utilat cu echipamente electronice.

„În ultimele luni, filiala Vasile Aaron a trecut printr-un amplu proces de reamenajare, tocmai din dorința noastră de a oferi publicului experiența lecturii într-un ambient funcțional, primitor și bine organizat. Ne bucurăm că suntem din nou alături de comunitate, punând la dispoziția utilizatorilor servicii de bibliotecă prin care aceștia să poată regăsi informații relevante pentru proiectele proprii. Îi așteptăm cu drag și pe copii, alături de părinți sau profesori, pentru a se documenta și participa la diverse evenimente organizate aici”, spune Magdalena Iacob, bibliotecar și responsabil al filialei.

Filiala Vasile Aaron se află pe str. Semaforului, nr. 19, iar programul de funcționare este: luni, miercuri și vineri între orele 8.00 și 16.00, iar marți și joi, de la 11.00 la 19.00.

Literatură pentru copii și tineri

Publicul are acces la peste 11.000 de documente de tip enciclopedic, în limbile română, engleză și germană: literatură beletristică pentru toate grupele de vârstă, literatură științifică, science-fiction, enciclopedii, dicționare, cărți de istorie, psihologie, filozofie, medicină, artă, mitologie etc. Un domeniu foarte bine reprezentat în colecțiile filialei este cel al literaturii pentru copii și adolescenți – ficțiune, bibliografie școlară, critică literară.

Servicii gratuite

Publicul va putea beneficia de o serie de servicii, în regim gratuit, prin intermediul permisului de bibliotecă: împrumut de documente tipărite și materiale audiovizuale la domiciliu sau pentru consultare în sala de lectură; acces la informații din catalogul electronic al bibliotecii; rezervare, la cerere, a titlurilor care nu sunt disponibile în momentul solicitării; acces la documentele electronice de pe platforma Cloud Library; acces la evenimente, activități și acțiuni cu caracter cultural, educațional, creativ și recreativ; acces la Internet în scopul informării și/sau cercetării.

Înregistrarea utilizatorilor pentru emiterea permisului de acces se realizează în cadrul filialei bibliotecii, în baza actului de identitate și achitării taxei pentru eliberarea cardului (15 lei, pentru adulți și 10 lei, pentru copii), pensionarii, șomerii și persoanele cu nevoi speciale beneficiind de permise gratuite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*