Refugiu nou în zona Portița Avrigului din munții Făgăraș (VIDEO)

Începând de vineri, 7 octombrie 2022, turiștii au la dispoziție un nou refugiu în Munții Făgăraș, lângă Portița Avrigului, cu o capacitate de 20 de locuri de cazare.

Transportul echipamentelor s-a efectuat vineri, 7 octombrie 2022, cu ajutorul unui elicopter, iar montarea refugiului a fost realizată de angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, împreună cu reprezentanți ai firmei Modular Plus.

Construcția a fost achiziționată din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu. Valoarea investiției se ridică la peste 96.000 lei (construcție, transport, montaj).

Menționăm că terenul aferent refugiului a fost pus la dispoziție de Primăria Orașului Avrig.

Noul refugiu are o o suprafață totală de 18 mp (6 m lungime/3 m lățime; 2,4 m înălțime), este compartimentat în 2 module de pat tip prici, cu 10 locuri fiecare, putând să asigure un total de 20 de locuri de cazare.

Pereții sunt izolați, din panouri tip sandwich. Refugiul este dotat cu panou solar cu prize USB și bec de tip LED, iar ușa este metalică, multifuncțională cu acces dedicat pentru iarnă.

Refugiul turistic Portița Avrigului este al doilea refugiu finanțat de Consiliul Județean Sibiu, după Refugiul de lângă Lacul Călțun, montat în noiembrie 2014.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*