REGĂSIRE EMOȚIONANTĂ. Româncă adoptată în SUA și-a găsit familia de sânge din Agnita

La începutul acestei luni Mesagerul de Sibiu vă prezenta povestea impresionantă a unei românce adoptată în Ilinois, SUA, care își căuta cu disperare rudele de sânge din Agnita. Fata a apelat la comunitatea ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” încă de anul trecut și, cu spijinul celorlalți membri, acum a reușit să își găsească familia.

”Recent am repostat pe această pagină anunțul căutării familiei mele. În sfârșit găsisem câteva din documentele de adopție și am presimțit că de data aceasta se va întâmpla ceva… În scurt timp am primit vestea mult așteptată: FAMILIA MEA A FOST GĂSITĂ! În sfârșit visul meu a devenit realitate!! A fost minunat, emoționant, imposibil de spus în cuvinte. Parcă timpul s-a oprit în loc de a-mi oferi această incredibilă experiență. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat cu distribuirile anunțului, sunteți minunati, vă rog ajutați în continuare și aduceți mereu multe zâmbete în sufletele tuturor celor care doresc să-și găsească originile la fel ca și mine.”, este mesajul postat de tânără.

Ea a povestit și despre familia regăsită în Agnita.

„O parte din mine s-a întrebat întotdeauna cu cine seamăn sau de unde vin. Am simțit că o parte din mine lipsea în toți acești ani, până în această săptămână, când am primit un apel și am aflat că mi-a fost găsită mama de sânge. Nu numai că mi-au găsit mama naturală, ci și frații! Sunt unul dintre cei 4 copii: doi frați și o soră vitregă. Deși totul a fost interesant și complet șocant, am constatat și că tatăl meu a murit  în mod tragic când aveam 8 luni. Săptămâna aceasta m-am întâlnit cu mama, frații, sora vitregă, verișorul (e născut la trei zile dupa mine!), unchiul si matusa prin video!! Am aflat că am fost botezată după stră-străbunica mea care a trecut prin Holocaust: Maria Ganga”, conchide femeia.

 

Deznodământ fericit

Tânăra, care locuiește în Ilinois, SUA,  a început căutarea familiei de sânge din România încă din luna februarie a anului trecut. Pe atunci știa că numele ei românesc este Maria Ganga, că este născută în data de 17 iulie 1990 în Pitești, județul Argeș, și că a fost plasată în orfelinat de la vârsta de 6 luni. ”Am fost adoptată în Statele Unite la vârsta de 6 ani. Ajungând aici la o vârstă mai mare, începutul nu a fost deloc ușor… Doresc enorm de mult să-mi cunosc rădăcinile românești, trecutul, mama care mi-a dat viață, de asemenea rudele și frații, dacă mai am. Știu că șansele sunt probabil foarte mici de a găsi pe cineva rudă cu mine, dar poate cineva mă recunoaște. Vă rog frumos să DISTRIBUIȚI cât mult anunțul meu, poate așa va fi văzut și de familia mea.”, scria tânăra, anul trecut, pe pagina comunității ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

După un an de zile, Maria Ganga a reușit, cu ajutorul internauților, să afle mai multe despre originile sale. Așa a aflat că, de fapt, s-a născut în Agnita, județul Sibiu. Acum știe chiar și numele părinților de sânge și cere din nou ajutorul membrilor comunității, pentru a-și găsi rudele. ”Anul trecut am început căutarea familiei mele biologice prin intermediul acestei pagini. Datorită puținelor informații deținute atunci, nu am reușit să ajung la rudele mele. Acum revin cu mai multe informații, în speranța de a găsi în sfârșit răspunsurile căutate. Din documentele mele de adopție, reiese că numele meu la naștere a fost Ganga Maria, născută pe 17 iulie 1990, în localitatea Agnita, Județul Sibiu. Numele mamei mele biologice era Zămăcău Mioara Dorina și al tatălui, Ganga Dumitru. Mulțumesc tuturor pentru orice ajutor și susținerea acordată. Visul meu a fost întotdeauna cunoașterea rădăcinilor românești.”, scrie tânăta pe pagină.

Postarea ei a adunat zeci de comentarii de încurajare, dar și comentarii ale unor sibieni care s-au oferit să o ajute în căutarea ei care, în cele din urmă, a avut un final fericit.

Din 2015, pentru copiii înstrăinați ai României

Pagina ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, este, de fapt, o comunitate care însumează aproape 133 de mii de membri și peste 135.500 de urmăritori. Pagina a luat naștere în 2015, din dorința unei românce de a-și găsi ultimul dintre frați. ”Această pagină a început cu imensa dorință de a găsi ultimul dintre frații adoptați, de a-l strânge în brațe, de a-i auzi vocea și de a-i spune cât de mult ne-a lipsit în toți acești ani. Fie că ești un copil adoptat sau o rudă biologică, fie că ești în căutarea familiei sau în căutarea copilului, dorința de regăsire, de cunoaștere este mai mare, mai puternică și mult mai adâncă decât cuvintele o poate descrie, deseori este TOTUL.

Datorită paginii ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, zeci de copii români adoptați în străinătate după 1989 și-au găsit părinții de sânge în țară, dar alte sute de tineri încă își caută rudele.

”Sute de copii adoptați din România sunt aici, în căutarea familiilor lor biologice! Fiecare așteaptă cu nerăbdare să-și cunoască mama care i-a dat viață, tatăl, frații și surorile, pentru că așa cum spune o dulce vorbă românească, „sângele apă nu se face”. Cu toții au același vis: să afle de unde au plecat, să-și cunoască rădăcinile românești. Este datoria noastră, a fiecăruia să le fim alături, să îi susținem și să-i ajutăm.”, scriu administratorii paginii. Tot ei postează periodic aici numele și locul nașterii tinerilor care au cerut ajutorul acestei comunități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*