Regele Cioabă scapă de închisoare dacă va lucra la spații verzi

Proaspătul rege al romilor din România, Daniel Cioabă, este la un pas de a fi trimis la muncă în folosul comunității din Sibiu.

"Regele" Daniel Cioabă va afla astăzi decizia judecătorilor sibieni

„Regele” Daniel Cioabă va afla astăzi decizia judecătorilor sibieni

Atât el cât și soția sa, Simeria, au fost judecați de o instanță a Judecătoriei Sibiu, o soluție în acest sens urmând a fi pronunțată astăzi. Cei doi sunt acuzați că, prin afacerile pe care le-au derulat, nu au plătit taxe și impozite cu reținere la sursă către Administrația Financiară în valoare de 85.000 de lei. Ei au recunoscut fapta și chiar au achitat deja 20.000 de lei din suma totală. La ultimul termen, judecătoarea a ținut să le solicite acordul de a presta o muncă comunitară, în eventualitatea că vor scăpa de închisoare. După ce, inițial, a socotit că este sub demnitatea unui rege să fie văzut de supuși cum plantează floricele prin giratoriile din oraș, regele Cioabă a acceptat să semneze umilitorul document.

Practic, munca în folosul comunității este urmărită de un ofițer care poate semnala dacă infractorul lipsește sau nu prestează munca zilnică. În astfel de cazuri, condamnatul poate fi trimis în penitenciar, unde va executa câte o zi de detenție pentru fiecare două zile lipsite de la muncă. În general, această muncă înseamnă adunatul frunzelor din parcuri, plantarea florilor sau vopsitul gardurilor.

Două coroane pentru un singur tron

Încoronat rege alături de fratele său, Dorin, imediat după înmormântarea tatălui lor, Daniel este cel care a primit coroana purtată de Florin Cioabă. Dorin fiind nevoit să-și pună pe cap doar o coroană făcută din monede de aur. Astfel a luat sfârșit lupta dintre cei doi frați pentru tronul de rege al romilor. Unul s-a autoproclamat rege al romilor din România și celelalt regele internațional.

Firmele regelui, în faliment

Daniel Cioabă a fost implicat în afacerile mai multor societăți. Prima firmă, Star Plast, a falimentat în 2009, lăsând Finanțele cu mai mulți bani neîncasați. A urmat Metal Nef, unde a fost asociat cu Simeria. Și aici a intervenit falimentul și datorii de peste 500.000 lei. Ultima firmă, la care administrator a fost numită Simeria Cioabă, Metal Nef Group, a acumulat restanțe TVA de peste 100.000 lei, iar ANAF a trecut la executare silită.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*