Regiunea Gastronomică Europeană în 100 de fotografii

Până la finalul lunii octombrie, cele mai importante evenimente generate de proiectul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană se vor regăsi în expoziția retrospectivă Focus Sibiu.

Peste 100 de oficialități și personalități ale Sibiului au participat luni seară la vernisajul expoziției Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, expoziție retrospectivă realizată de Asociația Focus Sibiu. Expoziția a fost vernisată în cadrul unui eveniment festiv în spațiul expozițional din Centrul de Informații pentru Turiști din Piața Mare. Vernisajul a fost „condimentat” cu o selecție de produse culinare specifice zonei Sibiului pregătite de Asociația My Transylvania, iar muzicienii sibieni Ciprian Dancu și Romulus Cipariu au încântat publicul cu piese din folclor reinterpretate prin muzică clasică și modernă.

Viceprimarul Corina Bokor le-a mulțumit fotografilor Asociației Focus Sibiu pentru cei 12 ani de activitate

Cele aproximativ 100 de fotografii fac un rezumat al celui mai important proiect internațional al Sibiului după Capitala Culturală Europeană din anul 2007. Decernarea titlului de Regiune Gastronomică Europeană județului Sibiu a dus la o dezvoltare accelerată a sectorului gastronomic din județ. Evenimentele din cadrul acestui proiect au oferit o rampă de lansare în domeniu pentru mulți producători locali ce altfel ar fi pătruns mult mai greu pe piața de consum. Prin intermediul proiectului s-au legat colaborări între restaurante și producători și s-au deschis noi oportunități de desfacere a produselor tradiționale din județ. Anul Regiunii Gastronomice este povestit în fotografii de Sebastian Marcovici, Dragoș Dumitru și Grimm, noul fotograf ce se alătură echipei Focus Sibiu. Expoziția este o călătorie prin evenimentele generate de programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, de la evenimentul de prezentare și susținere a candidaturilor județului Sibiu și regiunii Egeea de Sud din Grecia, la lansarea de la București la care a participat și președintele Klaus Iohannis, la demonstrațiile culinare de la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac până la evenimentele culinare ce au animat centrul orașului. Expoziția poate fi vizitată zilnic, până în data de 30 octombrie în Centrul de Informare pentru Turiști din Piața Mare.

Expoziția retrospectivă Focus Sibiu face parte din Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*