Regizorul Radu Jude, în dialog cu liceenii sibieni la Humanitas

Duminică, 20 noiembrie, începând cu ora 15.00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica”, 80 de liceeni sibieni vor urmări filmul „Aferim!“, apoi vor discuta cu regizorul Radu Jude despre documentarea istorică a producției, despre arhaisme și limbaj, despre prejudecăți și robia romilor așa cum se reflectă în secolul XIX, dar și în prezent.

Accesul se face pe bază de înscriere la adresa contact@csrmindset.ro și este gratuit.aferim

Filmul „Aferim!“, care a primit în 2015 Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, a fost considerat în presa internațională „o lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele westernului clasic“.  Este un film istoric, a cărui acţiune are loc în Ţara Românească la începutului de secol XIX, unde un zapciu însoţit de fiul său caută un rob fugar.

Clubul de lectură Fanbook Izvoarele istoriei, iniţiat de La Fântâna, în parteneriat cu CSR Mindset şi Librăriile Humanitas, se lansează astfel la Sibiu. Tinerii sunt încurajați să se apropie de istorie, să o descopere prin ochii unor personalități care să-i inspire și să își susțină opiniile în dezbateri care vor urmări subiectele pe care ei le consideră importante

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*