Reîntâlnire cu suporterii în Sala Transilvania

CSU Sibiu a câștigat Memorialul Elemer Tordai, după 83-65 cu Miercurea Ciuc, în prima zi, și 88-70 cu SCM Timișoara, în finală.

CSU Sibiu a revenit în fața propriilor suporteri, la finalul săptămânii trecute, în primul turneu de pregătire al sezonului – Memorialul Elemer Tordai. A fost reîntâlnire cu emoții în Sala Transilvania, după mai bine de un an și jumătate de meciuri fără spectacori, datorită pandemiei.

Atmosferă frumoasă

Galben-albaștrii au propus un lot aproape nou în acest sezon, cu mai mulți jucători români. De partea cealaltă, fanii au avut de parcurs câteva etape importante pentru a-și urmări pe viu favoriții, având nevoie de certificat digital covid și tichet de acces cu valoare 0 (zero), achiziționat de pe site-ul www.bilete.ro. Este și motivul pentru care numărul spectatorilor, și așa permis la doar jumătate din capacitatea sălii, să fie destul de redus. Chiar și-n aceste condiții, cei prezenți au reușit să creeze atmosfera cu care ne-am obișnuit și să-i poarte pe elevii lui Dan Fleșeriu spre victorie.

Prima zi

În primul meci al Memorialului Tordai, duminică, SCM Timișoara a dispus de SCM Craiova, cu 77-70, ziua fiind încheiată cu victoria sibienilor, 83-65 cu Miercurea Ciuc. Bucuria reîntâlnirii cu fanii sibieni a fost, poate, mai mare decât primul succes al sezonului. „Sala Transilvania a răsunat de cântecele suporterilor sibieni, după mai bine de un an și jumătate de pauză cauzată de pandemie, o dată cu primele meciuri din cadrul Memorialului Elemer Tordai 2021“, a transmis CSU Sibiu, după prima zi a turneului.

Cu entuziasm

Ziua a doua a turneului a debutat cu finala mică, dintre învinsele din primele meciuri: SCM Craiova și Miercurea Ciuc. Echipa doljeană s-a dovedit net superioară adversarului, reușind să se impună, la capătul celor 40 de minute de joc, cu 72-57.

În meciul al doilea, BC CSU Sibiu a învins SCM Timișoara, scor 88-70, în cadrul finalei mari care a și închis competiția desfășurată timp de două zile la Sibiu. „Baschetbaliștii sibieni au jucat cu mult entuziasm, încurajați de suporterii sibieni prezenți la meci. Echipa noastră a condus pe toată durata partidei, reușind să se distanțeze chiar și la 31 de puncte“.

Sezon greu

„Au fost două meciuri puțin mai devreme decât mi-aș fi dorit, dar turneul din Spania la care vom participa ne-a forțat să ținem Memorialul Tordai mai devreme. Au fost două meciuri bune, primul, cu Miercurea Ciuc, să zicem, mai ușor, dar cu Timișoara am avut un meci foarte bun. Am jucat bine, am făcut apărare bună și cred că, dacă vom face la fel și în meciurile care urmează, vom avea și rezultate bune. Nu mai avem o echipă atletică, și apărarea ar putea suferi din acest punct de vedere, dar sperăm să putem compensa cu inteligență și cu dorință  de joc a celor care fac parte din echipa noastră, în acest sezon. Nu pot spune decât că sunt mulțumit de primele două meciuri, doar că ne așteaptă un sezon extrem de greu și aștept mult mai mult de la băieți”, a declarat Dan Fleșeriu, la finalul turneului.

Marcatori

În finală, la CSU Sibiu s-au evidențiat Evan Fitzner care a încheiat meciul cu 18 puncte, 2 rec., urmat de Lucas Tohătan cu 15p, 8 assist-uri și 2 recuperări. Monyea Pratt a fost aproape de triple double cu 13p, 9 rec., 8 assist-uri, în 29 de minute jucate. Tanner McGrew a încheiat cu 12p și 7 rec., Justas Tamulis a totalizat 9p (3/4 de 3p) și 3 rec., Rareș Uță 9p, 5 rec., Mirel Dragoste 5p, 4 asisst-uri, Luca Năstruț 5p, Cristian Cerbu 2p.

Turneu în Spania

BC CSU Sibiu va merge pentru o săptămână în Spania, între 13 și 20 septembrie, unde are programate 4 partide de verificare. Prima se va disputa în 14 septembrie în compania celor de la Baskonia, iar ultima din cadrul turneului internațional în 19 septembrie, cu Palmer Alba Mediterranea Mallorca, echipă ce evoluează în liga spaniolă LEB gold. Duelul va fi, de asemenea, meciul de prezentare al echipei spaniole pentru sezonul 2021/2022, în cadrul trofeului Ciutat de Palma de Bâsquet!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*