Remiză la Ploiești: Chindia Târgoviște – FC Hermannstadt 1-1 (1-1)

FC Hermannstadt a încheiat la egalitate cu Chindia Târgoviște, în această seară, în cadrul etapei a 2-a a SuperLigii României la fotbal. Partida s-a jucat la Ploiești pe o căldură sufocantă, cu circa 40 de grade Celsius la nivelul gazonului în debutul jocului.

Sibienii s-au apărat bine și au scos o remiză (foto: facebook/FCH)

Măldărășanu a început cu același „11“ ca în runda trecută, atunci când FCH a doborât CS Mioveni, scor 3-0. Sibienii i-au luat prin surprindere pe cei de la Chindia cu un debut curajos, atitudinea ofensivă fiind recompensată foarte devreme cu deschiderea scorului. În minutul 2, Alexandu Oroian a profitat de o minge deviată în careu, urmare a unei acțiuni a lui Butean, tânăra noastră aripă reluând în plasă pentru 1-0.

Din păcate, avantajul luat de trupa lui Măldărășanu n-a durat mult, gazdele egalând în minutul 9. Daniel Celea a profitat de o eroare de marcaj în defensiva sibiană, la o lovitură liberă din flancul nostru drept și a reluat cu capul în plasă: 1-1.

Meciul s-a domolit apoi ca prin farmec, jucătorii încercând să-și dozeze efortul pentru a face față căldurii sufocante. La fel ca în runda inaugurală, ai noștri au preluat controlul la mijlocul terenului, au pasat mai mult și mai sigur, lăsând impresia că pot menține scorul pe tabelă fără probleme. Timpul s-a scurs repede, acțiunile de poartă au lipsit aproape cu desăvârșire, toată lumea fiind interesată de pauză pentru a-și reface bateriile.

La reluare, Mihalcea a mutat la mijloc, a echilibrat lupta la centrul terenului și părea că Târgoviște va prelua inițiativa, însă sibienii s-au ținut bine. De remarcat spiritul de sacrificiu a lui Butean, care a evoluat cu un hematom mare sub ochiul drept și cu un pansament la nas, după un duel în minutul 17 din prima repriză.

În minutul 63, Petrișor Petrescu a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, Baba Alhassan a reluat din 8 metri, dar portarul advers a fost pe fază și a reținut. Era prima ocazie a reprizei. În replică, în minutul 66, Neguț ratează incredibil întâlnirea cu balonul în 4 metri la o incursiune a Chindiei pe flancul nostru stâng, mingea se lovește de Stoica și este reținută de Iliev.

Măldărășanu face apoi și el două mutări, post pe post, ambele în atac (‘69). Petrescu își încearcă apoi norocul la o nouă lovitură liberă de pe dreapta, însă resping ușor fundașii Chindiei.

Baba Alhassan îi face un cadou lui Papadiuc (‘73), acesta scapă spre poarta noastră în zona centrală, din fericire se precipită și trage înainte să intre în careu, mult peste poartă. Apoi, Măldărășanu aruncă în luptă alți doi jucători proaspeți.

Partida a crescut în intensitate, Chindia a presat cu toate liniile, dar ocaziile au lipsit în continuare. O singura șansă s-a mai ivit până la final, la poarta noastră. În minutul 87, ne-a salvat Iliev în două rânduri, la o pasă greșită înapoi a lui Bejan. Am încheiat în atac, cu un corner la poarta gazdelor, rămas fără rezultat.

Întâlnirea s-a terminat la egalitate 1-1 (1-1), cel mai des rezultat întâlnit între cele două echipe.

Echipa sibiană a rămas neînvinsă după două etape în SuperLiga României, numărându-se printre cele 6 grupări care au reușit până acum acest lucru. FC Hermannstadt coboară pe patru în clasament, după Farul Constanța și FC Botoșani (ambele cu 6 puncte), și Sepsi Sf. Gheorghe (4 puncte)

FC Hermannstadt: Iliev –  Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Biceanu (’85, Răuță), Baba Alhassan (’76, Năstăsie) – Petrescu (’76, Balaure), Paraschiv (’69, Buhăceanu), Oroian (’69, Călin Popescu)

Pentru echipa sibiană urmează două partide pe teren „propriu“, la Mediaș, cu FC Botoșani (luni 1 august, ora 18,30) și apoi cu FC Voluntari (sâmbătă 6 august, ora 19)

Clasamentul înaintea ultimului meci al rundei, cel de la Arad dintre UTA și Petrolul

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*