Renașterea Spitalului General CF Sibiu: deocamdată a fost modernizată Secția de Chirurgie

Secția de Chirurgie de Spitalului General CF a fost inaugurată vineri, după ce a trecut prin ample lucrări de modernizare. Aceste lucrări au început în luna mai, la scurt timp după ce conducerea spitalului a fost preluată de medicul Ștefania Șerban. Lucrările continuă la etajul II al clădirii, la Secția de Medicală.

Secția de Chirurgie este situată la etajul I al clădirii care adăpostește Spitalul General CF din Sibiu și a trecut prin lucrări capitale de modernizare care au început în luna mai, după ce conducerea spitalului a fost preluată de medicul Ștefania Șerban. Lucrările de reparații s-au ridcat pe aproximativ un million de lei, iar alte 2,5 milioane de lei au fost investite în aparatură medicală. Printre altele, a fost achiziționat un microscop chirurgical pentru oftalmologie de ultimă generație, pentru care medicul oftalmolog al spitalului a fost specializat în America. De asemenea, a fost cumpărat și un Landoscop la care se fac intervenții minim invazive, un aparat performant pentru anestezie și un Phacoemulsificatorul, aparat cu ajutorul căruia se fac intervenții chirurgicale de cataractă și patologia retiniană. Dr. Ștefania Șerban spune că, în urma acestor investiții, în spital se vor putea face intervenții de chirurgie generală dar și intervenții chirurgicale ce țin de oftalmologie, ORL, dermatologie și chirurgie vasculară.

”Totul s-a făcut cu mari eforturi și cu o echipă de oameni subdimensionată pe partea de administrativ. Au fost ore suplimentare, iar personalul TESA a beneficiat de o mărire salarială”, spune dr. Ștefania Șerban.

La etajul I, unde funcționează secția Chirurgie, primul pacient poate fi internat încă de luni, dar la etajul II, unde este Secția de Medicală, lucrările continuă.

Dr. Ștefania Șerban, noul manager al conducerii CF, spune că nu s-au mai făcut lucrări serioase la spitalul General CF din 1956 și până în 2020. Iar în 2020 s-au făcut doar lucrări de mântuială

„Această clădire este din anul 1907. Ultimele intervenții au fost în 1956 și repet, până în 2020, când spitalul a devenit spital suport COVID, nu s-au făcut decât improvizații. Dorei au lucrat pe aici. Eu am stat să mă întreb cum a putut funcționa? Iar în anul 2020 a devenit suport COVID (…) ceea ce înseamnă pacienți cu insuficiență respiratorie, deci cu nevoie de oxigen. Pe repede înainte fostul manager alături de întreaga echipă au reușit să asigure stația de oxigen, dar atenție, clădirea era încălzită cu sobe cu flacără deschisă. Deci aveam tuburile de oxigen și flacăra deschisă. Tot pe repede înainte, tot cu un efort extraordinar, s-a montat acest sistem de centrală și calorifere. De aici încolo nu s-a mai făcut nimic”, a explicat Ștefania Ștefan

Ștefania Roxana Șerban este de profesie medicși a preluat funcția de manager al Spitalului General CF Sibiu în luna martie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*