Reprezentantele filialei PNL, Raluca Turcan şi Daniela Cîmpean, criticate pentru votarea coaliţiei cu PSD

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Sibiu, ministrul Raluca Turcan, şi prim-vicepreşedintele organizaţiei şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, sunt criticate de colegul lor de partid, deputatul Constantin Şovăială, şi de liderul USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu, pentru votul dat în Biroul Politic Naţional al partidului, în vederea începerii negocierilor cu PSD pentru formarea unui nou guvern.

„Oare conducerii PNL Sibiu nu îi este ruşine de cum au votat cei doi reprezentanţi în BPN? Nu doar că au dat o palmă liberalilor, ci tuturor sibienilor care şi-au pus speranţa într-o guvernare de dreapta, una fără PSD! (…) Mai am un singur cuvânt de spus: ruşine – Raluca Turcan! Ruşine – Daniela Cîmpean!”, a scris deputatul Constantin Şovăială, pe pagina sa de Facebook.

Şovăială a pierdut ultimele alegeri interne în favoarea Ralucăi Turcan, care şi-a menţinut funcţia de preşedinte al PNL Sibiu. Şovăială s-a retras recent din Grupul Parlamentar al PNL şi i s-a alăturat fostului lider al PNL, Ludovic Orban.

Raluca Turcan şi Daniela Cîmpean au fost criticate pentru votul dat luni şi de liderul judeţean al USR, Ruxandra Cibu Deaconu.

„În loc de împlinirea promisiunilor din campanie, sibienii s-au ales cu certitudinea, cel puţin pentru încă trei ani, că nu se va schimba nimic în bine, ci, din contră, ne îndreptăm spre o previzibilă înrăutăţire a situaţiei generale. USR a demonstrat verticalitate şi consecvenţa în asumare şi acţiune, iar acest lucru se pare ca dăunează noului şi vechiului USL”, a declarat preşedintele USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu.

Potrivit liderului USR Sibiu, „PNL Sibiu, prin votul doamnei deputat Raluca Turcan şi a doamnei preşedinte a Consiliului Judeţean, Daniela Câmpean, a decis că interesul celor peste 41% dintre sibienii care au ales PNL este mai prejos de interesul grupului agăţat de putere”.

Liberalii au decis, luni seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui Guvern. În şedinţa BPN al PNL, care a avut loc la Vila Lac, 40 de filiale au votat în favoarea guvernării alături de PSD şi 22 au votat împotrivă. AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*