Reprezentanții romilor promit să se implice în campania de vaccinare

Grupul de lucru mixt pentru romi al județului Sibiu s-a întrunit, astăzi, în ședință extraordinară, la solicitarea prefectului Lucian Radu.

Subiectul întâlnirii a fost campania de vaccinare antirujeolică în comunitățile de romi, în special în localitățile în care s-au înregistrat focare de rujeolă.

Cu ajutorul mediatorilor sanitari și al asistenților comunitari, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au început o campanie de convingere a populației de etnie romă despre beneficiile vaccinării. Petru Duca, președintele Asociației Partida Romilor “Pro-Europa”, și Maria Ciociu, expert în cadrul Agenției Regionale pentru Romi Alba, membri ai grupului de lucru, vor avea un rol esențial în acest demers.

“Vă mulțumesc pentru disponibilitatea de a încheia acest parteneriat pentru sprijinirea campaniei de vaccinare. Am convingerea că rezultatul acesteia va fi pozitiv, unicul scop fiind sănătatea copiilor noștri și a întregii comunități”, a subliniat prefectul Lucian Radu, coordonatorul Comisiei mixte pentru monitorizarea și sprijinirea campaniei de vaccinare antirujeolică.

Prefectul Lucian Radu și subprefectul Olimpia Prislopean

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*