Requiem-ul de Verdi și Poema Română de Enescu în „Stagiunea Online” a Filarmonicii Sibiu

Două evenimente, prezentate publicului în 2018 și 2019, sunt programate pentru a fi difuzate în această săptămână, în cadrul Stagiunii Online a Verdi .

Primul spectacol este „Requiem”-ul de G. Verdi – concert vocal-simfonic înregistrat în cadrul proiectului Sibiu Opera Festival 2018 – programat joi 21 mai, ora 19.

Cel de-al doilea eveniment este înregistrarea lucrării „Poema Română” de George Enescu prezentată în cadrul Concertului susținut de Orchestra Filarmonicii Sibiu la Ateneul Român, în 1 Decembrie 2019 și care va fi difuzat vineri, 22 mai ora 19.

Peste 160 de artiști au fost prezenți pe scena Sălii Thalia în 20 septembrie 2018 pentru a interpreta una dintre cele mai frumoase compoziții vocal-simfonice: „Requiem” de Giuseppe Verdi. Soliști lirici de renume mondial – soprana Dragana Radakovic (Serbia), mezzosoprana Carmen Topciu, tenorul Ștefan Pop și baritonul Gelu Dobrea – au urcat pe scenă alături de Corul Academic Radio București și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul Italian David Crescenzi. Evenimentul a făcut parte din programul ediției a XVII-a a Festivalului de Operă de la Sibiu și va fi difuzat joi, 21 mai 2020, cu începere de la ora 19.

În 1 Decembrie 2019 Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a susținut la Ateneul Român din București un Concert Dedicat Zilei Naționale a României. Conduși de dirijorul Cristian Lupeș, muzicienii sibieni au prezentat un program cu lucrări ale unor compozitori români din care, pentru Stagiunea Online, am programat – vineri, 22 mai 2020 ora 19 – „Poema Română” de George Enescu.

Cele două evenimente vor fi difuzate pe pagina de Facebook și site-ul instituției, cu începere de la ora 19.

Concertele vor fi transmise și pe posturile de televiziune locală TV Eveniment, TV Sibiu și TV Nova.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*