Respect pentru elevele de nota 10

Cele două tinere care au obținut medii de 10 la sesiunea de vară a bacalaureatului au câștigat admirația întregului județ.

„Cristina Hămbășan a dovedit că prin muncă, perseverență și dar de la Dumnezeu poți atinge idealul. Consiliul Local și Primăria comunei Sadu aduce meritatele cuvinte de apreciere și felicitări pentru Cristina Hămbășan, eleva din comuna Sadu care a obținut media generală la Bacalaureat 10. «Sunt mândru de acest rezultat pe care Cristina la obținut, este un moment pe care îl așteptăm, deoarece consider ca bazele cunoștințelor acumulate au fost pe băncile Școlii «Samuil Micu» din Sadu și acest lucru o să renască o concurență pentru echivalarea acestui rezultat. Meritul major este al Cristinei, al părinților și nu în ultimul rând al profesorilor. O să propun o recompensă de 2.500 lei pentru acest rezultat și nu mă voi opri doar aici. Felicitări și aleasă prețuire Cristinei pentru acest rezultat și mult succes în continuare îi doresc“, spune Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, care i-a trimis Cristinei și un buchet de flori alături de mesajul sau de apreciere și prețuire.

Cristina Hămbășan

Floarea Irina Linte, cealaltă tânără din județul Sibiu a promovat Bacalaureatul cu nota 10, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Tânăra este din Tălmaciu, iar Primăria orașului Tălmaciu a anunțat deja că îi va acorda un premiu de 2.000 de lei.

Floarea Irina Linte

De asemenea, dacă vor alege să studieze la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, cele două absolvente vor primi câte un laptop din partea instituției.

Primii pe țară

Rezultatele de la examenul de bacalaureat 2017 din judeţul Sibiu, sesiunea iunie – iulie, înainte de contestaţii, s-au situat peste media naţională de 71,4% promovabilitate. Astfel, cu un procent de 83,73%, ne situăm pe locul I în ierarhia naţională a judeţelor.

„Suntem mândri că avem astfel de elevi caree să ne plaseze pe un loc fruntaș la nivel național. Este meritul cadrelor didactice care au depus eforturi ani la rând, oră de oră. La fel pot spune că este meritul elevilor care s-au pregătit poate mai mult decât ne așteptam. Nu trebuie să uităm că este și meritul părinților care fac parte din tot acest proces educațional”, a declarat inspectorul școlar general Ștefan Firu. Pe primele locuri în ierarhia judeţului Sibiu, cu rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat, se situează Colegiile Naţionale „Gheorghe Lazăr” Sibiu şi „Octavian Goga” Sibiu, Liceul Tehnologic Transcom Sibiu (un candidat promovat) cu procent de promovabilitate de 100%, şi Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibium obţinând un procent de promovabilitate de 99,13%.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*