Responsabilitate față de țară: Președinția Consiliului Uniunii Europene versus o partidă de golf (P)

România a încheiat cu succes una dintre cele mai ambițioase misiuni din perioada post aderare, respectiv exercitarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene. În ciuda unor controverse sau a unor mesaje de neîncredere transmise în spațiul public de catre opoziție despre incapacitatea executivului care a coordonat acestă misiune, Guvernul PSD a dat dovadă de profesionalism și a reușit să-i impresioneze plăcut pe multi dintre liderii europeni. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker și Președintele Consiliului European, Donald Tusk, au recunoscut public de mai multe ori că performanțele Guvernului României pe durata Președinției Consiliului Uniunii Europene au fost remarcabile.

România a fost dată exemplu ca stat european care a excelat pe perioada președinției. Așadar, cu mândrie, în calitate de membru al Guvernului țin să precizez că bilanțul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este unul impresionant: 90 de dosare închise în primele trei luni de mandat, 84 de concluzii ale Consiliului Uniunii Europene adoptate, numeroase decizii pentru care am obținut consensul. Toate realizate în aproximativ 2500 de reuniuni. După toate aceste rezultate, m-am bucurat să-l văd pe președintele Klaus Werner Iohannis lăudându-se într-o conferință de presă la Bruxelles, în fața celor doi președinți, ai Comisiei, respectiv al Consiliul European, Junker și Tusk, cu reușitele guvernării PSD din timpul președinției Consiliului UE. Să ne amintim totuși că același președinte Iohannis, înainte de preluarea președinției a afirmat public că Romania nu este pregătită să exercite acest mandat. Nici la final președintele Klaus Ionanis nu s-a dezmințit, preferând să participe la o partidă de golf în locul ceremoniei festive de încheiere a mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene.

Mă bucur că fac parte dintr-un partid puternic și responsabil care și-a continuat misiunile pentru o Românie pro-europeană. Să nu uităm că în perioada guvernării PSD au fost eliminate viziele de circulație în Uniunea Europeană, România a devenit membră NATO și tot în timpul guvernării PSD s-au finalizat negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Acestea sunt fapte, nu doar vorbe! PSD a demonstrat și a marcat istoria României europene, în timp ce opoziția a criticat, a încercat să pună piedici și concret nu a făcut niciun demers pentru binele românilor. Cu mândrie am fost prezent alături de colegii mei la ceremonia de încheiere a Președinției Consiliului Uniunii Europene și m-am bucurat pentru această reușită a României.

Bogdan Trif, Ministrul Turismului și Președinte al Organizației Județene PSD Sibiu.


PUBLICITATE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*