Restart din coada clasamentului

FC Hermannstad deschide anul în Liga I, duminică, 10 ianuarie, la Ovidiu, cu Viitorul, într-o restanță din etapa a 12-a.

Liga 1 se reia, după o pauză de trei săptămâni, duminică 10 ianuarie, de la ora 19, cu Viitorul – Hermannstadt. Partida contează pentru etapa a 12-a și ar fi trebuit să se dispute pe 6 decembrie, însă a fost amânată în urma apariției a 15 cazuri de Covid-19 la gruparea sibiană, din care 10 în rândul fotbaliștilor.

21 de fotbaliști

Sibienii reintră în sezon, așadar, după numai o săptămână de la reluarea pregătirilor. Primul antrenament al anului a avut loc duminică 3 ianuarie la Stadionul Municipal. La fluierul antrenorului Ruben Albes au răspuns prezent 21 de fotbaliști, inclusiv atacantul elvețian Goran Karanovic și mijlocașii Stanley Elbers și David Caiado, toți trei reveniți după accidentări mai vechi.

Fără kilograme în plus

Ruben Albes, antrenorul principal al echipei, s-a arătat mulțumit de nivelul la care s-au prezentat elevii săi după minivacanță, mai ales că niciunul nu a revenit cu kilograme în plus. ,,Transmit un an nou fericit tuturor! Astăzi (n.r duminică) am efectuat primul antrenament din acest an. O să facem tot ce putem săptămâna aceasta, dar și restul sezonului ca să obținem cel mai bun nivel de joc pe care să-l prestăm în teren. Avem fotbaliști profesioniști, nu s-au întors cu kilograme în plus după Crăciun. Ei dau 100% la antrenamente ca să fie pregătiți pentru următorul meci“, declara Albes, duminică, la primul antrenament al anului.

Lot în transformare

Pe de altă parte, FC Hermannstadt caută soluții în această perioadă pentru întărirea lotului. Renunță rând pe rând la jucătorii care n-au dat randamentul scontat în acest sezon și se pregătește să semneze noi contracte. Astfel, a renunțat la trei jucători în această iarnă, Luca Florică, Sony Mustivar, iar recent la Angel Bastos. Toți trei se aflau pe o „listă neagră“, alături de Fabio Fortes, atacantul care a fost prezent totuși la reunirea lotului. Spaniolul Bastos (28 de ani) fusese adus la Sibiu la începutul lunii octombrie, dar a bifat doar 6 partide. Fundaș dreapta, a fost ținut pe bancă de internaționalii români Vodă și Opruț, în formă constant bună în acest sezon. Bastos a acceptat rezilierea contractului, scadent în vară, și nici măcar nu s-a mai prezentat la reunirea lotului.

Cât privesc achizițiile, acestea se fac în deplin secret. Sunt aproape de finalizare acorduri cu 4 fotbaliști străini, toți cu prezențe în teren în ultimele luni la echipele de la care provin. Oficialii sibieni spun că vor veni „gratis“, fără sume de transfer, însă cluburile lor și-au asigurat procente din eventuale viitoare transferuri.

Câteva absențe, la FCV

De partea cealaltă, FC Viitorul s-a reunit pe 2 ianuarie, la baza sportivă a Academiei „Gheorghe Hagi“. Lipsesc în continuare jucători cu probleme medicale mai vechi, între care Chițu, Casap și Josemi, dar lotul a fost completat cu câțiva juniori din cadrul Academiei Hagi.

Ploaie la Ovidiu

În clasament, FC Hermannstadt ocupă poziţia a 14-a, cu numai 15 puncte, însă la doar 2 distanță de FC Viitorul, care a iernat pe locul 8. Cu doar 2 victorii din șapte partide disputate acasă în acest sezon, FC Viitorul nu mai este echipa din anii trecuți, astfel că avem o bună șansă de a urca în clasament. Vremea se anunță ploioasă la Ovidiu, în următoarele zile, astfel că terenul va fi moale. Temperatura așteptată la ora jocului va fi în jur de 5 grade. La fel ca până acum în acest sezon, se joacă fără spectatori.

Miercuri, cu Dinamo

La două 2 zile de la restanța FC Viitorul – FC Hermannstadt, Liga I se reia cu etapa a 16-a. Sibienii joacă pe Municipal, cu Dinamo, într-o primă „mică finală“ pentru părăsirea zonei fierbinți. Iată programul complet al etapei a 16-a din Liga 1:

Marți, 12 ianuarie:

Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 1

Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe, de la ora 19:45, în direct la Digi Sport 1

Miercuri, 13 ianuarie:

Chindia Târgoviște – Poli Iași, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 1

Hermannstadt – Dinamo, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 1

Joi, 14 ianuarie:

FC Botoșani – FC Argeș, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 1

CFR Cluj – Academica Clinceni, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1

Vineri, 15 ianuarie:

UTA Arad – Viitorul Constanța, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 1

FCSB – Astra Giurgiu, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*