Restricții de trafic la Super Speciala de la Raliul Sibiului

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, de la ora 18.00, iubitorii motorsportului sunt invitați să urmărească cea mai spectaculoasă probă a etapei a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și Campionatului Național Rally 2 Dunlop, Super Speciala din Piața Unirii. Desfășurarea probei impune câteva restricții de trafic, în zonă, motiv pentru care șoferilor li se propun câteva alternative. 

ANEXA 3 ANEXA 2După ce vor avea de înfruntat provocările pregătite de organizatorii Raliului Sibiului 2016, de-a lungul probelor de pe Transalpina, piloții își vor da întâlnire la Super Speciala ce se va desfășura, sâmbătă, 16 aprilie, de la orele 18.00, în Piața Unirii din Sibiu. Evenimentul este o premieră absolută pentru Sibiu, din punctul de vedere al locației de desfășurare al întrecerii. Punctul fierbinte al întrecerii va fi întersecția dintre strada Emil Cioran cu bulevardele Vasile Milea, Corneliu Coposu și Andrei Șaguna. Pentru buna desfășurare a evenimentului, organizatorii, alături de insituțiile abilitate, au decis să închidă circulația, în intervalul  16 aprilie, ora 00:00 și 16 aprilie, ora 24.00, în perimetrul de desfășurare al Super Specialei, după cum urmează:

– B-dul Victoriei, de la intersecția cu Str. Andrei Șaguna, direcția de mers spre Piața Unirii;

– Str. Emil Cioran, de la aleea din fața Casei de Cultură a Sindicatelor;

– Piața Unirii, în fața magazinului Dumbrava, de la intrarea în parcarea Hotelului Ibis/intersecția cu Calea Dumbrăvii;

– Piața Unirii, în zona Farmacia 24, de la intersecția cu strada Cetății;

– Str. Banatului, de la intersectia cu str. Dealului/intersecția cu str. George Coșbuc;

– B-dul Coposu, pe direcția Sala Thalia – Piața Unirii, de la intersecția cu strada Independenței;

– B-dul Coposu, pe direcția de mers Piața Unirii – Sala Thalia, de la intersecția cu strada Berăriei.

Pentru ocolirea zonei, șoferilor din afara Sibiului le sunt propuse următoarele alternative:

  • Direcția Brașov – Alba Iulia-

Ø  rută ocolitoare 1:B-dul V.Milea – Str. Constantin Noica – Str. Berăriei – B-dul Coposu –  str. Constituției;

Ø  rută ocolitoare 2: B-dul Vasile Milea – Calea Dumbrăvii – str. Lomonosov – str. Justiției – B-dul Victoriei – str. Andrei Șaguna.

  • Direcția Alba Iulia – Brașov-

Ø rută ocolitoare: Șoseaua Alba Iulia – str. Vasile Cârlova – Str. Transilvaniei – str. Rennes – Str. Școala de Înot – B-dul Mihai Viteazu/Calea Dumbrăvii.

Traseu spectaculos

În cadrul probei Super Speciale, câte două echipaje vor lua startul din puncte diferite și vor avea de parcurs un traseu de un kilometru și jumătate, în cel mai scurt timp posibil. Echipajele care vor pleca din fața hotelului Continental Forum vor parcurge distanța spre bulevardul Andrei Șaguna iar apoi vor coborâ spre intersecția cu strada Emil Cioran de unde vor continua spre bulevardul Coposu și apoi se vor întoarce spre punctul de start. Același traseu îl vor parcurge și echipajele care vor lua startul din fața Teatrului Național Radu Stanca.

Imagini LIVE din proba Super Specială, desfășurată din înima orașului, vor fi proiectate pe 5 ecrane uriașe amplasate în Piața Unirii. Întregul show de la Super Specială va fi transmis și pe internet, pe pagina oficială de web : www.raliul-sibiului.ro și pe pagina de Facebook.

Etapă în campionat

Raliul Sibiului se desfășoară în perioada 15 – 16 aprilie 2016 și este organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu. Evenimentul este considerat a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și Campionatul Național de Rally 2 Dunlop și, ca element inedit, prima etapă din Campionatul Național al Bulgariei.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Vâlcea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*