Rețeaua Regiuni Gastronomice Europene se întâlnește la Sibiu

Primăria Sibiu a fost, ieri, gazda unei întâlniri a rețelei Regiuni Gastronomice Europene (RGE), cu participarea mai multor regiuni care au deținut sau vor deține acest titlu în anii următori.

Gazda întâlnirii a fost primarul Astrid Fodor care, împreună cu ceilalți membri din Consorțiu, a urat bun venit președintelui Institutului Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Artă și Turism, Diane Dodd, și reprezentanților regiunilor gastronomice europene din Finlanda, Irlanda, Catalonia, Portugalia, Slovenia, Olanda și Spania.

La întâlnire a participat și noul membru al Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, reprezentată prin general de brigadă prof. univ dr. inginer Ghiță Bârsan, rectorul și comandantul acestei instituții de învățământ.

În următoarea săptămână, oaspeții din rețeaua RGE vor fi invitați să cunoască ceea ce s-a pregătit pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, să guste din bunătățile regiunii, să vadă peisajele și să îi cunoască pe câțiva dintre cei care încă produc hrană în mod tradițional, adică pe micii producători, beneficiari ai acestui program.

Astăzi, în cadrul unei ceremonii găzduite de sala festivă a Academiei Forțelor Terestre, regiunea Sibiu și regiunea Egeea de Sud din Grecia vor prelua oficial titulul de la regiunile care l-au deținut în 2018 – Brabantul de Nord din Olanda și Galway din Irlanda.

Mesagerul de Sibiu va transmite în direct ceremonia oficială de primire a titlului Regiune Gastronomică Europeană. Urmăriți pagina noastră de Facebook, în această seară, începând cu ora 19!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*