Reținuți pentru contrabandă

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu și cu sprijinul colegilor de la IPJ Satu Mare și IPJ Timiș, au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza județelor Sibiu, Satu Mare și Timiș, într-un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu alcool și țigări.

Din cercetările efectuate de către polițiștii sibieni în urma sesizării din oficiu a rezultat faptul că, în cursul lunii septembrie, pe raza județelor Sibiu și Timiș, mai multe persoane fizice dețin și comercializează alcool etilic provenit din contrabandă, fără calcularea și achitarea taxelor, impozitelor și accizelor datorate bugetului de stat.

Cu ocazia perchezițiilor desfășurate pe raza celor trei județe, polițiștii au identificat și ridicat în vederea confiscării sumele de 50.000 de lei și 1.110 euro, cantitatea de 5.705 litri alcool și 3.360 de țigarete.

În urma acțiunilor desfășurate, au fot puse în aplicare mandate de aducere față de 6 persoane, care au fost audiate cu privire la cauza penală.

Polițiștii sibieni au aplicat măsura reținerii 24 de ore față de două persoane. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Timiș, respectiv un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Satu Mare. Cei doi au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sibiu, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Acțiunea polițiștilor sibieni a beneficiat de sprijinul colegilor serviciilor de acțiuni speciale, serviciilor de investigare a criminalității economice, respectiv serviciilor criminalistice din cadrul IPJ Sibiu, IPJ Satu Mare și IPJ Timiș, al celor din cadrul Serviciului de Operațiuni Speciale Sibiu, precum și al jandarmilor din Sibiu și Timiș.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*